Arama

Tarihte Bugün - Tek Mesaj #120

evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
10 Temmuz 2006       Mesaj #120
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
Tarihte Bugün - 10.7.2006

2002 - Devlet Bakanı Kemal Derviş ile eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Göle'nin evinde biraraya geldi. Hüsamettin Özkan, "Şimdi duygusallık da bitti, söz de bitti. DSP'den kopması için kimseye telefon etmedim. Bu olaylar benim istemim dışında oldu" dedi.

2002 - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bahçeli, erken seçim önerisiyle, demokrasi dışı hükümet tezgahlayanların yapmak istediği sivil darbeyi önlediğini söyledi.

2002 - Dışişleri Bakanı İsmail Cem ve Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, görevlerinden ve DSP'den istifa etti.

1999 - İngiltere'nin Yorkshire bölgesindeki Ravensthorpe Kasabası'nda yaşayan ve yoksul bir yaşam süren 89 yaşındaki Rosa Harreaves'in ölümüyle ortaya çıkan yaklaşık 450 milyarlık servet, İngiliz basınında günün konusu oldu.

1996 - Türksat 1C uydusu sabaha karşı Fransız Guyanası'ndan uzaya fırlatıldı. Yörüngesine 8 gün sonra yerleşecek olan Türkiye'nin ikinci uydusunun, haberleşme, eğitim, bankacılık, data sistemlerinde daha iyi hizmet olanağı sağlayacağı ifade edildi.

1995 - THY uçak filosunun bir yıllık uçak ve sorumluluk sigortalarının Ray Sigorta tarafından yapılacağı açıklandı. En uygun fiyatı vererek açılan ihaleyi kazanan Ray Sigorta'nın, gelecek sigorta döneminde filo için 110 trilyon lira teminat verdiği kaydedildi.

1995 - Türk solunun önde gelen isimlerinden, hukukçu ve politikacı Mehmet Ali Aybar, İstanbul'da vefat etti. Türkiye İşçi Partisi'nin genel başkanlığını da yapan Aybar, 1965 ve 1969 dönemlerinde TİP İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e girmişti. Daha sonra görüş ayrılıkları nedeniyle genel başkanlıktan ve partiden istifa eden Aybar, 1975 yılında Sosyalist Parti'yi kurmuştu.

1985 - Keban ve Oymapınar Barajları'nın 100 milyar lira tutarındaki gelir ortaklığı senetleri satışa çıkarıldı.

1972 - Keban Holding ve Ortakları Plastik Sanayi Tesisleri törenle hizmete açıldı. Keban Barajı için istimlak edilen arazilerinin bedellerini biraraya getiren ortakların kurduğu şirket tarafından yaptırılan fabrikada, çeşitli çap ve basınçta plastik su boruları, kapı ve pencere profillerinin imal edileceği açıklandı. 40 milyon liraya mal olan tesisin günlük kapasitesinin 6 bin ton olduğu ve yıllık 72 milyon lira tutarında satış yapılması beklendiği kaydedildi.

1964 - TRT Kuruluş ve Görev Yönetmeliği Yönetim Kurulu'nda kabul edildi.

1952 - Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) kuruldu.

1946 - Çatalağzı Elektrik Santrali işletmeye açıldı.

1939 - Türk Basın Birliği Birinci Kongresi yapıldı.

1932 - Türkiye Sanayi Kredi Bankası kuruldu.

1919 - Trakya-Paşaali Kongresi başladı.

1824 - Patrik Karabet, Anadolu'daki Ermeni cemiyetlerine gönderdiği talimatla, Ermeni okullarının sayısının çoğaltılmasını emretti.