Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
25 Ekim 2009       Mesaj #13
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

cumhuriyet kurulmadan önce insanların hayatı nasılmış?

Aşağıdaki linke tıklayarak konunuza yardımcı olacak çok sayıda bilgiye ulaşabilirsiniz. Arkadaşlarımızın konu ile ilgili detaylı mesajları var.

1920'li yıllarda sosyal hayat nasıldı?

Unutmayın ki 1920'li yıllar, I. Dünya Savaşı sonrası ve ülkemiz için de Kurtuluş Savaşı yıllarıdır. Bazı kişiler için savaş sadece rahatlarını biraz bozarken, halkın çoğu için kıtlık, yokluk, yakınlarını yitirmek, kan, savaş, milli mücadele içindekiler için coşku, milli mücadelenin karşısındakiler için ise korku dönemidir.
Böyle bir dönemde sosyal hayatın 1920'lerin medeni olanaklarını da düşünürsek çok zor olduğunu, eğlence yerine kaygı ya da umutlu bir inanışın ağır bastığını tahmin edebiliriz. Her aileden savaşa bir ya da bir çok kurban verildiğini düşünürsek, 1920 de halkın durumunu, Atatürk'ün büyük mücadele inancını, kahramanlarımızın Allah'a ve milli mücadeleye inancını bilerek sosyal hayatın bu mücadele etrafında yoğunlaştığını söyleyebiliriz.
Konuyu etraflıca incelemek için Kurtuluş Savaşı ve I. Dünya Savaşı ile ilgili yazı, belgesel ve kitaplardan yararlanınız.