Arama

Edward Cullen - Tek Mesaj #1

KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
31 Ekim 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Edward Cullen
MsXLabs.org
Edward20Cullen
Edward Cullen, Stephenie Meyer'in Alacakaranlık adlı roman serisindaki kurgusal karakterlerden biridir. Alacakaranlık, Yeniay, Tutulma ve Şafak Vakti adlı romanlarda görülmektedir. Edward, romanda Bella'ya aşık olan ve onun güvenliğine her şeyden çok önem veren bir vampirdir. Serinin beşinci kitabı olan Midnight Sun, tamamen Edward'ın bakış açısından anlatılmaktadır. Serinin ilk filmi olan Alacakaranlık'ta Edward Cullen rolünü, başarılı bir tiyatro oyuncusu olan, Harry Potter ve Ateş Kadehi filminde Cedric Diggory rolünde oynayan Robert Pattinson oynamaktadır.

Alacakaranlık
Alacakaranlık’da Edward, zihnini okuyamadığı ve kokusunun inanılmaz derecede çekici geldiği genç bir kız olan Bella Isabella Swan ile tanışır. Bella’ya ilgisini engelleyebilmek için çok uğraşır fakat onu koruma içgüdüsüyle bir kazada hayatını kurtardıktan sonra hislerine yenik düşer ve sonunda aşık olur. Edward bir vampir olduğunu kabul eder ve 17 yaşında bir gencin vücuduna sahip olmasına rağmen aslında 20 Haziran 1901 tarihinde doğduğunu anlatır. Üvey babası Carlisle Cullen, Edward’ı 1918 yılında İspanyol gribinden ölmesini engellemiş ve bir vampire dönüştürmüştür. Vampirler arasında alışılmamış bir erdem geliştiren Carlisle bunu Edward’a da öğretmiştir, insanları yemek olarak kabul eden görüşe karşı çıkmakta ve sadece hayvan kanı içerek normal insanlar arasındaki yaşamlarını sürdürmektedirler.

Fakat, Edward, Bella’yı sürekli kendisinden uzak durması konusunda uyarır ve kendisiyle birlikte olmaya devam etmesi halinde hayatını tehlikeye atıyor olduğunu söylemeye devam eder. Bella’nın aşkı ve hislerini dizginlemesi konusunda Edward’a duyduğu güven, avcı bir vampir olan James’in hedefi haline geldiğinde bile, bütün uyarıları göz ardı etmesine neden olur. Kendilerini “vejetaryen” vampirler olarak niteleyen (sadece hayvan kanıyla beslenmeye adanmış) Cullen ailesinden farklı olarak, James, insanları avlar ve Edward’ın Bella’ya karşı olan korumacı tavrı onu daha da kışkırtır ve artık Bella’nın kanını içene kadar da vazgeçmeyecektir. Ailesinin de yardımıyla, Edward, James’i etkisiz hale getirmeyi başarır fakat Bella’nın süreklilik arz edecek güvenliğinin sağlanması konusu halen sorun teşkil edecektir.Bellayı korumayaçalışı vampirlerden biri knını emmeye çalışaı bir ısırık alır .Edward bellanın kanını emer bella iyi olur okul balosuna giderler.

Yeni Ay
Yeni Ay’da, parmağını kestiğinde neredeyse Jasper’ın saldırısına maruz kalması üzerine Bella’nın güvenliği konusunda Edward’ın duyduğu korkular yoğunlaşmaya başlar. Bella’yı korumak adına, artık onu sevmediğini ve ailesi ile birlikte taşınacaklarını söyler ve Bella’yı terkeder. Fakat, Bella’dan ayrı yaşamak Edward’a oldukça zor gelir ve sürdüreceği uzun ve anlamsız yaşamı düşünerek üzülür. Bella, jacob'ın arkadaşlarından gördüğü ve eğlence amaçlı uçurumdan atladığını gören Alice (kurtadamları göremediğinden Bella'nın Jacob tarafından sudan çıkarıldığını göremez) bunu Rosalie'e söyler ve Rosalie de bunu Edward'a söyleyince,Edward Bella'nın evini arar ve bir yanlış anlama sonucu Bella’nın öldüğünü sanır, bir grup İtalyan vampirden oluşan Volturi’den kendisini öldürmelerini ister. Bunu öğrenen Alice Bella’ya haber verir, birlikte Italya’ya giderler ve Volturi’nin kendisini öldürmesini sağlamak için günışığına çıkmak üzere olan Edward’ı durdururlar.

Edward Bella’ya neden ayrıldığını anlatır ve özür diler. Bella kendisini tamamen affeder, Forks’a geri dönerler ve Edward hiç gitmemiş gibi yaşamlarına kaldıkları yerden devam ederler. Bir tek fark vardır, Bella Edward’ın yokluğunda güzel bir arkadaşlık ilişkisi kurduğu ve bir kurtadam olan Jacob Black ile bir bağ kurmuştur. Bella vampir olma konusunda Edward’ın ailesinin de desteğini alır. İlk başta bu duruma sinirlenen Edward, daha sonra kendisiyle evlenmeyi kabul etmesi şartıyla Bella’yı kendisinin vampire dönüştüreceği konusunda söz verir.

Tutulma
Bu eserde Bella tam olarak bir seçim yapmak zorundadır. Jacobla olan arkadaşlığı mı yoksa Edward'a olan aşkı mı ama Bella daha sonralarda Jacob ada aşık olduğunu anlar ama Edward'a karşı duyduğu bu tutkulu aşkın yanında bu bir hiçtir. Bu yüzden Edward'ı seçer.

Bella için sadece aşk ve arkadaşlık değil;hayat ve ölüm konusunda da yapması gereken bir seçim vardır.Çünkü Victoria Bella'nın peşine düşmüüştür.Eşe karşılık eşmantığı ile bella ve Edward'dan intikamını alacaktır.Ama tekrar sadece tüm Cullen ailesi değil;kurtadamlar da seferber olmuşlardır.Ve Bella'nın hayatını çok geç olmadan kurtarmışlardır.

Bu olaydan önce Edward'ın ısrarıyla Bella ve Edward nişanlanmışlardır.Victoria ile işleri bittiğinde düğün için çoktan hazırlıklara başlanmıştır... Bunu duyan Jacop yıkılır ve evden ayrılır.Kurtadam olarak çok uzaklara doğru koşmaya başlar...

Şafak Vakti
Şafak Vakti’nin ana teması Bella ve Edward’ın evlenmeleridir. Bella balayında hamile kalır ve yarı insan yarı vampir ceninin hızlı bir şekilde büyümesi Bella’nın sağlığını etkiler. Edward hayatını kurtarmak için kürtaj olma konusunda Bella'yı zorlamaya çalışır fakat Bella doğmamış çocuğu ile duygusal bir bağ kurmuştur bile ve çocuğunu doğurmak ister. Edward cenini Bella'ya zarar verdiği için sevemez ancak bir süre sonra Edward, bebeğin kafasından geçenleri duyar, bebeğin de Bella’yı sevdiğini anlar ve kendisi de sevgi duymaya başlar. Bella doğum sırasında ölmek üzeredir, fakat Edward kızı doğduktan hemen sonra Bella’nın kalbine zehrini akıtmayı başarır, bütün yaralarını iyileştirir ve onu ölümsüz bir vampire dönüştürür.

Bella’nın acı veren dönüşümü sırasında Jacob, Renesmee adı verilen bebeğe tutulur... Irina isimli bir vampir Renesmee’yi ölümsüz bir vampir çocuğa benzetince – ki bu vampir dünyasında yasaklanmış bir durum- Volturi Cullen ailesini yok etmek için yola çıkar. Cullen'lar vampir arkadaşlarını toplarlar ve Rensmee'nin yarı insan olduğu konusunda takınıklık yapmalarını isterler.Bu sırada Alice,Voltri'leri şaşırtmak ve önceden tanıdığı, Renesmee'ye çok benzeyen bir yarı insan yarı vampiri bulmak amacıyla evi terk eder.Sonra Edward,Bella ve ailesi Volturi’yi Renesmee’nin ölümsüz bir çocuk olmadığı ve varlıklarına karşı hiçbir tehlike arz etmediği konusunda ikna eder. Volturi gidince, Edward ve Bella kızları ile birlikte huzurlu bir şekilde yaşamlarına devam ederler.

Geceyarısı Güneşi
Bu kitapta ilk kitap olan Alacakaranlığın Edward açısından olan kısmı anlatılmaktadır.

Tasvir
Edward romanlarda Bella tarafından büyüleyici, kibar, kararlı ve oldukça inatçı olarak tasvir edilmektedir. Edward, Bella’ya karşı oldukça korumacı davranır ve onun güvenliğini, insanlığını ve sağlığını herşeyin önünde görür.

Edward, her şeyi oldukça detaylı inceleyen ve özellikle Bella’nın güvenliği tehlikeye girdiği durumlarda aşırı tepki gösterme eğilimi olan biridir. 20. yüzyılın başlarında bir insan olarak sürdürdüğü yaşamında kullandığı eski dili halen kullanır. Edward kendisini bir canavar olarak nitelendirir ve Bella’ya aşık olduktan sonra umutsuz bir şekilde vampir yerine insan olmuş olmayı arzular, ısrarla Bella'nın vampir olma isteğine karşı çıkar.

Fiziksel Görünüş
Alacakaranlık serisindeki tüm vampirler gibi, Edward da inanılmaz derecede güzel ve çekici olarak tasvir edilir. Serideki tüm romanlarda Bella Edward’ı bir Yunan tanrısı olan Adonis ile karşılaştırır. Edward’ın cildi “mermere benzer” – çok soluk ve buz gibidir, ayrıca güneş ışığında parlar. Yüz öznitelikleri, çıkık elmacık kemikleri, güçlü çene yapısı, düzgün ve dik burnu ve dolgun dudakları ile mükemmel ve simetrik olarak tasvir edilir. Saçları her zaman dağınık ve annesinden kendisine miras kalan bronz bir gölgeye sahiptir. Bir zamanlar yeşil olan gözleri sarımsı ışıltılar içeren kahverengi olarak tasvir edilir. Aç olduğu zamanlarda görüntüsünde değişiklikler olur, göz rengi koyulaşır ve gözaltlarında mor halkalar oluşur. İnce fakat kaslı bir vücut yapısı vardır.

Vampirik özellikler; yetenekler; ilgi alanları
Alacakaranlık serisinde yer alan tüm vampirler gibi Edward da insanüstü güzelliğe, güce, hıza, dayanıklılığa ve çevikliğe sahiptir. Kokusu ve sesi Bella için inanılmaz derecede çekicidir, öyle ki bazı zamanlarda fark etmeden Bella’nın nefesinin kesilmesine neden olur.Edward da aynen diğer vampirler gibi nefes almaya gerek duymaz fakat alışkanlıkla aksini tercih eder çünkü ancak bu sayede etraftaki kokuları algılayabilir. Normal yiyecekleri sindiremez. Diğer vampirler gibi Edward da uyumaz.

Bütün vampirlerin sahip olduğu özelliklerin yanında Edward sadece kendisine ait bazı özel güçleri vardır. Cullen ailesinin en hızlı hareket eden vampiridir. Belki de insanken sahip olduğu empati kurma yeteneği sayesinde etrafındaki insanların zihinlerini okuyabilmektedir. Bu gücünü ise sadece Bella üzerinde kullanamaz, Meğer bu durumu Bella’nın da kendine ait bir yeteneği olması şeklinde yorumlamaktadır. Edward’ın geleneksel birtakım düşüncelere sahip bir kafa yapısı vardır, konuşmaları da 20. yy. başlarında yaşamış insanların konuşmalarını andırır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Gerçekçi ol imkansızı iste...