Arama

Abdülkadir Demirhindi - Tek Mesaj #1

KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
2 Kasım 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Abdülkadir Demirhindi
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Abdülkadir Demirhindi (d. 3 Eylül 1966 - Giresun) Türk karikatürist.
Hayatı
Henüz çok küçük yaşlarda geldiği İstanbul’un Şişli semtinde çocukluğunu ve ilk gençliğini geçirdi. Öğrencilik yıllarından itibaren sanata büyük ilgi duyan Demirhindi, özellikle sinema ve karikatüre bağlandı. İlk çizimlerine de bu yıllarda başlayan sanatçı, karikatürün duayeni sayılan Oğuz Aral’ın kurduğu ve dönemin yüksek tirajlı mizah dergisi olan Gırgır’ın, “Çiçeği Burnunda” sayfalarında kendine yer buldu. Daha sonra Semih Balcıoğlu ve Raşit Yakalı’nın yönetimindeki “Çarşaf” dergisinin, bugünün usta çizerlerini yetiştiren “Karikatür Okulu”na giderek, sanatını bir meslek haline getirdi. 1996 yılında Karikatürcüler Derneği’ne üye olan Demirhindi, zamanla kendi tarzını yaratarak çeşitli ulusal ve uluslar arası yarışmalarda da boy göstermeye başladı ve eserleri uluslar arası müzelerde sergilenerek, karma albümlerde de birçok karikatürü yayımlandı.

İlk sergisi olan “RENKLER ve DUYARLILIKLAR”ı 2000 yılında açan sanatçı, özgün mizah dilini ve çizgilerinin gücünü kullanarak adını duyurmaya başladı. Bu sergisindeki eserlerinde özellikle insan hayatının her alanında var olan karmaşıklıkları ve yaşamın absürd yanlarını işleyen Demirhindi, 36 karikatürlük bu kişisel sergisinin ardından, farklı karma sergilerde de yer aldı. Demirhindi, "Anadolu Karikatürcüler Derneği" üyesidir. Karikatür dışında sinema alanında da uzun yıllar emek veren sanatçı, halen İstanbul’da sinema makine teknisyeni olarak görev yapmaktadır.

Aldığı Ödüller
  • 1997 Uluslar arası “Altın Muflon” Karikatür Festivali’nde (Lefkoşe – Kıbrıs) sergilenen bir eseri Kıbrıs Uluslar arası Karikatür Müzesi’ne kabul edildi.
  • 2000 Uluslar arası Çin “Zola Zu” Karikatür Festivali’nde sergilenen bir eseri, Çin Uluslar arası karikatür Müzesi’ne kabul edildi.
  • 2001 Mısır Uluslar arası (EFPAC) EL GAUNA – REDSEA Karikatür Festivali’nde sergilenen bir eseri, Mısır Uluslar arası Karikatür Müzesi’ne kabul edildi.
  • 2002 Mısır Uluslar arası (EFPAC) EL GAUNA – REDSEA Karikatür Festivali’nde Mansiyon ödülü aldı.
Gerçekçi ol imkansızı iste...