Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
13 Kasım 2009       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı
Havucun Faydaları;

-Havuçta bulunan falcarinol, antitümör etkinliktedir.Akciğer kanserine karşı koruyucudur.
-Yapılan araştırmalar havucun içerdiği kimyasal bir maddenin bağırsak kanserini engelleyebileceğini göstermiştir.
-Düşünme gücünü artırır unutkanlığı giderir.

-Taze sıkılmış havuç suyu, Alzheimerı önleyici özelliktedir.
- İçerdiği A vitaminiyle gözlere yararlıdır.
-Bağırsak sisteminin sağlıklı çalışmasında etkilidir.
-Yemek borusu ve mide yanmasına karşı faydalıdır.
-Kansızlık sorunu yaşayanlara öneriliyor.
-Cildi güneşin zararlı etkilerinden korur.
-Havucun tepesindeki yeşil saplar klorofil içerir.
-Havuç soyularak yenildiğinde vitamin ve mineral kaybı oluşur.
-Havucun rendelenmesi B ve C vitaminlerinin kaybına neden olur.

Havuç Zararları ;

-Tazeliğini yitirmiş veya kolay bükülebilen havuçlar kullanılmamalıdır.
-Günde 2 taneden fazla yenilmemesi belirtiliyor.
-Aşırı miktarda havuç yemek karaciğer hasarı, cild sararmasına yol açabilir.

-Şeker sorunu olanlar havucu fazla miktarda yememelidirler!
Son düzenleyen nötrino; 24 Şubat 2014 12:14