Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #156

Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
13 Temmuz 2006       Mesaj #156
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Ekonomi bushgC3B6z

BUSH: 'BTC HATTI, ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE'

ABD Başkanı George W. Bush, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattını, 'doğudan batıya geçiş koridoru oluşturan çok önemli bir proje' olarak niteledi.
13 Temmuz 2006 Perşembe 15:38
CEYHAN - ABD Başkanı George W. Bush, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattını, 'doğudan batıya geçiş koridoru oluşturan çok önemli bir proje' olarak niteledi.
BTC Ham Petrol Boru Hattının tamamlanıp Ceyhan'a petrolün ulaşması nedeniyle BTC terminalinde düzenlenen törene katılan Bush'un Enerji Danışmanı Clay Sell, Bush'un açılış nedeniyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gönderdiği kutlama mesajını okudu.
Mesajında 'Sizi bu en büyük strateji fırsatının gerçekleşmesini sağladığınız için kutluyorum' diyen Bush, proje sayesinde Hazar petrolünün güvenli, çevresel anlamda hiç bir tehlike taşımadan taşınacağını ve Türkiye'nin de global öneminin artacağını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Sezer'in daha önce söylediği 'Bu proje yeni bir İpekyolu olarak da ifade edilebilir' sözlerine tamamen katıldığını bildiren ABD Başkanı, BTC'nin yeni projeleri teşvik edeceğini ve kolaylaştıracağını kaydetti.
Bush mesajında, 'BTC'nin başarısı, tüm dünya için de çok önemli. ABD gelecekte de bu tür projelere tam destek vecektir'dedi.

Son düzenleyen GusinapsE; 15 Temmuz 2006 00:47