Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
20 Kasım 2009       Mesaj #18
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben 11 yaşımdayım ve maalesef tırnak yiyorum ailemden yeterince sevgi almıyorum vede hep bnle dalga geçiyorlar ablamlar, ve ablamlara herşey alınıyor bana alınmıyor bn zaten 5 yaşımdan beri tırnak yşyorum sadece 4. sınıfta uzatabildim ama yine yedim hala yiyorum off ellerim çok çirkin ama napimm sıkılınca sinirlenince üzülünce tek yardımcım tırnaklarım yaa napimmm offf söyledikleriniz çarem deil!!!!!!! ellerim çok çirkin ve bakıomki elim ağzımdaa üfff

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben 15 yaşınayım 7-8 yasından beri tırnaklarımı yiyorum bırakmak için ailem ellerinden geleni yaptılar taa ingilterelerden bana acı oje getirttiler ama acı oje bile fayda etmio fark etmeden elimi ağzıma getiriyorum ve bir bakıorum tırnak denen hiçbirşey kalmamış çok kötü bir görüntü ortaya cıkıyor arkadaslarımın hepsinin tırnakalrı uzun ojeli kendimi çok kotu hissediyorum. kendimi bırakacağıma dair ümitlendiriyorum ama sınavlarda falan bir elim kalemde bir elim ağzımda oluyor. dizi izlerkende çok yiyorum. bırakamıyorum ya lütfen abna yardım edin ama yukarıdaki yazıyı kopyalayıpta göndermeyin okuduk onu zaten......


  • En etkili yöntem 3-4 yaşlarına kadar bu alışkanlığın anne baba tarafından görmezlikten gelinmesidir. Daha sonra bu alışkanlık devam ederse;
  • Çocuğun gerginlik ve uyumsuzluk nedenleri iyice araştırılmalı ve bunlar saptanarak çözüm getirilmeli
  • Çocuğu azarlamak, korkutmak, ceza vermek gibi zorlayıcı yöntemlerin uygulanması yararlı olmamaktadır. Hatta kimi zaman daha ağır duygusal problemlerin çıkmasına neden olabilir.
  • Çocukları korku kaygı yaratacak durumlardan uzak tutmak gerekir.
  • Küçük çocukların kaygı korku verici televizyon filmlerini izlemeleri, kavgalı olaylarda bulunmaları çocuğu heyecanlandıracağı için sakıncalıdır.
  • Tırnak yiyen çocuklara geceleri yatarken eski hafif eldivenleri giydirmek. Çocuk gece tırnaklarını yemek veya ısırmak istediğinde hatırlatıcı olması bakımından yararlı olabilir.
  • Parmak ve tırnağa acı fakat zararsız bir sıvı sürülebilir. Bu hem hatırlatıcı ve hem de tırnağını ağzına götürdüğü zaman acı ile birleştiğinde terk etmeye yardımcı olabilir.
  • Çocukların ilgisi başka yöne çekilebilir. Sinema, televizyon izlerken veya radyo dinlerken onun ağzını çiğneyecek bir şeyle meşgul etmek tırnak yemenin ve ısırmanın yerine gelecek bir etkinlik olabilir.
  • Çocukları ara sıra başarılarından dolayı ödüllendirme bazı durumlarda yarar sağlayabilir. Ancak bunun kısıtlı ve uygun şekilde kullanılması gerekir. Aksi takdirde çocuk yeni ödüller almak için bunu kullanabilir.
  • Tırnak derin kesilebilir. Çocuğun kendi tırnak bakımıyla uğraşması da yararlı olabilir. Bunun içinde çocuğa manikür ve pedikür malzemeleri alınabilir.
  • Son söz ve bir önlem olarak tırnak yemenin ve ısırmanın çok kötü bir alışkanlık olmadığı ve bunu isteyenlerin kolaylıkla terk edebilecekleri çocuklara anlatılmalıdır. Çocuk buna inandırıldığı zaman bu alışkanlıktan vazgeçmek için çaba gösterecektir. Çünkü dış etkenler çocuğun bu alışkanlıktan vazgeçmesine fazla etkili olmamakla bazı hallerde alışkanlığın kökleşmesine ve başkalarını kızdırmak ve huzursuz etmek için bir araç olarak kullanılmasına neden olmaktadır.