Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Aralık 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Klor ile dezenfeksiyon ülkemizde çok yaygın olduğu için çok basit bir işlem olarak algılanmakta ve suya klor konduğunda tüm mikropların öldüğü sanılmaktadır. Oysa, klor ile dezenfeksiyonun da “püf noktaları” vardır ve klor kullanan her işletmede bu önemli bilgiler ışığında kloru kullanmak doğru olur.

Klor uzun yıllardır dünya üzerinde, değişik kimyasal bileşiklerşeklinde su dezenfeksiyonu için kullanılmaktadır.

Su içine konan ve aktif klor’a dönüşen klor, suda bulunan bazı maddeler ile reaksiyona geçer. Aktif kloru tüketen maddeler mikroorganizmalar, organikler, suda çözünmüş halde bulunan demir ve mangan gibi okside olabilen metallerdir. Suyun ne kadar klor tüketeceği teorik hesaptan ziyade deneyler ile belli olur. Klorun yaptığı dezenfeksiyonun ölçülmesi için önemli olan sayısal bilgi, su içine konan klor miktarı değil, tüketilen aktif klordan sonra geriye kalmış olan aktif klor miktarıdır.

Klor ile dezenfeksiyonda kullanılan 3 ayrı tür klor vardır.
  • Sıvı klor
  • Gaz klor
  • Toz klor
Suyun klorlanması önemli bir konudur. Klorlama, suyun PH derecesine göre uzman kişilerce yapılırsa sorun olmaz.
Son düzenleyen Safi; 6 Kasım 2016 02:55