Arama


Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
16 Temmuz 2006       Mesaj #3
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Karum piyasadan toplanıyor (13.07.2006 13:12)

Sağlık Bakanlığı, Karum (75 mg film tablet) adlı ilacın piyasadan toplatılmasına karar verdi.

Sağlık Bakanlığı, kalp ve damar hastalıklarında kanın akışkanlığını artırmak ve damar tıkanıklığını önlemek amacıyla kullanılan Karum (75 mg film tablet) adlı ilacın piyasadan toplatılmasına karar verdi.

AA muhabirinin Sağlık Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Kanada merkezli Anapharm adlı firma, Sanovel İlaç Sanayi A.Ş. adına ruhsatlı olan ve Klopidorel etkin maddesi içeren Karum (75 mg film Tablet) adlı ilacın, biyoeşdeğerlik analiz çalışmalarının yeni bir yöntemle yinelenmesi yönünde rapor hazırladı.

Rapor doğrultusunda söz konusu ilaç, 16 Ağustos 1986 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ''Farmasotik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik'' uyarınca piyasadan toplatılacak.

Yetkililer, ilacın çok hassas rahatsızlıklarda kullanıldığını, bu nedenle yeni bir biyoeşdeğerlik analiz çalışması yapılana dek hastaların ellerindeki ilaçlar da dahil olmak üzere toplatılmasına karar verildiğini bildirdiler.
Son düzenleyen Pasakli_Prenses; 24 Aralık 2008 23:06