Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
10:09, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Perşembe, 11 Aralık 2025 - 10:09
Arama
MaviKaranlık Forum
Soslu Dilbalığı Tarifi
-
Tek Mesaj #1
Alvarez Ocean
Ziyaretçi
3 Aralık 2009
Mesaj
#1
Ziyaretçi
Soslu Dilbalığı Tarifi - Soslu Dilbalığının Yapılışı
İçindekiler
4 dilbalığı filetosu
Tuz
Karabiber
3 çorba kaşığı limon suyu
2 kereviz, 1 domates
1 büyük demet dereotu
1 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Sos İçin :
150 ml et suyu
50 ml üzüm sirkesi
2 tatlı kaşığı nane
75 gr yoğurt
Hazırlanışı
Balıkları yıkayıp temizledikten sonra tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın.
Kerevizi yıkayıp kabuklarını soyun ve uzun kalın şeritler halinde doğrayın.
Domatesleri kaynar sudan geçirin, soğuk suyla durulayıp kabuklarını soyun. Çekirdeklerini temizleyip etli kısmını doğrayın.
Dereotunu yıkayın. Bir tutamını kenara ayırıp geri kalan kısmını doğrayın.
Sos için et suyunu sirke ve nane ile bir tencerede karıştırıp 10 dakika kapağını kapatmadan pişirin.
Bu arada kerevizi margarinde kızartın. İçine bir miktar su ilave edip kerevizi 10 dakika daha pişirin. İçine doğranmış domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve dereotunun yarısını ilave edip tatlandırın. Pişen kerevizi sıcak olarak muhafaza edin.
Bir tavada yağı kızdırın. Balık filetolarını 5-6 dakika kızartın.
Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın. İçine yoğurt ve dereotunun geri kalan kısmını ilave edin ve karıştırın.
Balığı sebze ve sosla birlikte servis edin.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 10:09
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...