Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #172

melish - avatarı
melish
Ziyaretçi
16 Temmuz 2006       Mesaj #172
melish - avatarı
Ziyaretçi
tn Ncw73279
Türkiye'nin nefes nefese izlediği şampiyonluk yarışından sonra sevinç ve şiddet içiçe yaşandı. Şiddet gösterilerinden en çarpıcı fotoğraf ise Konya'da çekildi. Büfeci bir kadın, Galatasaraylı genci linç etmeye kalkışan fanatikleri soygunculara karşı bulundurduğu tabanca ile püskürterek hayatını kurtardı.
Futbol dışı görüntülerin en uç noktası ve bir kadının cesareti aynı karede yeraldı. Büfesine sığınan sarı kırmızılı formalı gencin hayatını kurtarmak için silahını hiç düşünmeden çeken kadın, kararlı bir şekilde namluyu doğrulttu ve saldırganları şaşırttı. Gazetecilerin objektiflerinin önünde gerçekleşen olay sırasında kısa bir sürede gelen polisler, Galatasaraylı genci kurtardı.
Üniversiteli genci sığındığı büfede tabanca çekip linçten kurtaran 2 çocuk annesi Havva Özel kentte kahraman ilan edildi. Büfeyi eşiyle birlikte işleten Havva Özel, “Dükkanımıza sığınan genci ilk kez görüyordum. Ancak önemli olan insan hayatıydı. Eğer o genci tekrar dışarı çıkarsaydım belki de öfkeli topluluk onu öldürebilirdi'' dedi.

Havva Özel: Korumasaydım belki de onu öldüreceklerdi

Büfeyi eşiyle birlikte işleten Havva Özel, “Dükkanımıza sığınan genci ilk kez görüyordum. Ancak önemli olan insan hayatıydı. Eğer o genci tekrar dışarı çıkarsaydım belki de öfkeli topluluk onu öldürebilirdi'' dedi.
Kent merkezinde 13 yıldır eşi İhsan Özel ile birlikte büfe işletmeciliği yapan 39 yaşındaki Havva Özel, dün gece yaşanan olayı DHA muhabirine anlattı. Özel, dışarıda kendilerini ‘Nalçacılılar’ olarak adlandıran 200 kişilik Konyasporlu taraftar grubunun, üzerinde Galatasaray forması bulunan bir genci dövmeye başladığını gördüklerini söyledi. Gencin güçlükle kurtulup kaçarak büfelerine doğru geldiğini söyleyen Havva Özel, “Önce hemen onu içeri aldım. Ardından da eşim İhsan'a ait kasada duran bulundurma ruhsatlı tabancaya davrandım. Silahı daha sonra büfenin kapısına dayanan öfkeli taraftar grubuna yönelttim'' dedi. Havva Özel, büfelerine sığınan genci ilk kez gördüğünü belirterek, “Ancak önemli olan insan hayatıydı. Eğer o genci tekrar dışarı çıkarsaydım belki de öfkeli topluluk onu öldürebilirdi'' dedi.
Dışarıdaki öfkeli taraftar topluluğunun silahı görünce dağıldığını anlatan Havva Özel, “Genç o kadar korkmuştu ki o anda bizden başka sığınacak hiç bir yeri yoktu. Kalabalığı dağıttıktan sonra çok korktuğunu görüp yarım saat süreyle dışarı çıkarmadık. Daha sonra gelen polislerle birlikte dışarı çıkıp gitti'' dedi.
Bu arada 200 kişilik taraftar grubunu püskürtmeyi başaran büfeci Havva Özel'in elindeki 7.65 milimetre çapındaki silahın da boş olduğu ögrenildi. Özel, daha önce büfelerinin 3 kez soyulduğunu bu nedenle kasada silah bulundurduklarını söyledi.