Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
4 Aralık 2009       Mesaj #5
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

yüksek ateş ve kusma vardı ir yaşındaki çocuğumda araştırma hastanesine götürdüm.menenjitten şüphelendiler serum verdilersonra yard.doçent hocamız baktı boğaz enfeksiyonu dedi ve taburcu ettiler.ateşi 5-6gün akşamları devam ettişu an ateşi yok birkaç gün öksürük oldu su an yok ne söyleyebilirsiniz menenjit değildir değilmi.menenjit aşisını gerek görmediler yaptırmadık

Doktorunuza güvenin, İnşallah menenjit değildir. Geçmiş olsun. Zamanında doktora götürmekle çok iyi yapmışsınız.

Aşağıya menenjit ile ilgili bir kısa açıklama ekliyorum, bilgilenmemizde yarar var.

Menenjit, beyin zarlarının iltihaplanmasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Kafatası zedelenmeleri veya orta kulak hastalığı sonucu beyin zarları iltihaplanabilir. Kanla gelen mikroplar da özellikle küçük çocuklarda menenjit yapabilir.


Menenjite mikroorganizmalar yol açmaktadır. En sık rastlanan mikrop meningokok ismi verilen mikroskoptaki görüntüsü kahve tanesini andıran bir çift mikroptur.
Menenjitin bakteriyel ve viral olmak üzere iki tipi vardır. Viral menenjit genellikle daha sık görülür ve daha kolay atlatılır. Viral menenjitte antibiyotik kullanımının yararı yoktur. Ölümle sonuçlanabilir .Belirtileri ateş,kusma,başağrısı,boyun sertleşmesi,boyun ağrısı,göz kapaklarında ağırlık,titreme,üşüme,erken teşhis çok önemlidir. Teşhisi zor olabilir.

Tedavisi için Omurganın L4 ve L5 omurları arasından dural boşluğa girilerek beyin omur ilik sıvısı alımı gerekmektedir.Yapılan bu işleme lomber ponksiyon denilir.