Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #177

Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
17 Temmuz 2006       Mesaj #177
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Dostum Erdoğan bu hafta gelsin

İsrail'in hedefindeki Filistin Başbakanı İsmail Haniye, bombalar altında konuştu: İnsanlık bu zulme neden suskun? Kadim dostum Erdoğan gelip bize moral versin.

Filistin'de yaşananlar bir insanlık dramı. Ambargo kurbanıyız. Adı konmamış çocuklar ilaç ve gıdasızlıktan ölüyor. Ama dünya tuhaf bir suskunluk içinde. Gazeteniz aracılığıyla dünyaya sesleniyorum. Filistin halkının hür iradesine saygı gösterin. Bu halk demokrasiyi seçmiştir."

MİLİSLER İÇİN ZAMAN LAZIM
"Siz gazeteci olarak buradasınız, eminim yakınınıza mutlaka bir İsrail füzesi ya da top mermisi düşmüştür. Böyle bir ortamda Hamas mücahitlerini düzenli ordu emrine vermek çok güçtür. Yine de milis güçlerimizden 3 bin 400'ünü düzenli ordunun emrine verdik. Biz Hamas olarak parlamenter demokrasiyi tercih ettik"

PROGRAMI MÜSAİTSE...
"Çok sevdiğim, büyük saygı gösterdiğim kadim dostum sayın Başbakan Erdoğan'ı, sizin aracılığınızla ülkemize davet ediyorum. Filistin'e gelmesi, halkıma inanılmaz bir moral gücü verecektir. Kendisini bir an önce, hatta programı müsaitse önümüzdeki hafta ülkemizde görmek isterdim."

ER İÇİN ARACI OLMAK İSTEDİ
Filistin Başbakanı Haniye, Başbakan Erdoğan'ın, rehin tutulan İsrailli eri kurtarmak için kendisini aradığını da anlatıp şöyle dedi: "Arayıp aracı olmak istediğini söyledi. Kabul ettim. Olmert'i aradıktan sonra konuşamadık."

yildizlar2
'Dünya, bu vahşete nasıl sessiz kalıyor?'

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, dünya basınında ilk kez SABAH'a konuştu. Haniye dünyanın Filistin'deki zulüm karşısında ses çıkarmadığını söyledi ve ekledi: İsrail işgali sürdükçe, milislerimiz silah bırakmayacak.

Ortadoğu'daki sıcak saatler olanca hızıyla devam ediyor. Tüm dünyanın gözünü çevirdiği kanlı çatışmaların odağındaki Filistin'in Başbakanı İsmail Haniye, dünyaya mesajlarını SABAH aracılığıyla iletti. 13 çocuk babası Başbakan Haniye ile evinde çok sıcak bir ortamda röportaj yaptık. Normalde, her an İsrail uçakları tarafından vurulma endişesiyle Başbakan'ın kendi evinde yaşamasına izin verilmiyor. Evi şu anda boş. Başbakan'la, röportajımıza büyük oğlu Hammam da katıldı.