Arama

Şehitlerimiz Anısına... - Tek Mesaj #33

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Temmuz 2006       Mesaj #33
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yetti artık

Dün de Eruh'da sekiz şehit verdik. Erdoğan "Bakanlar Kurulu önemli kararlara gebe" dedi

17.07.2006

Bitlis'te şehit düşen 5 askerin acısı tazeyken, dün de Siiıt'in 'Eruh ilçesinde 8 şehit verdik... Eruh'ta önceki gece bir grup teröristle sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada, Jandarma Komando Çavuş Yalçın Duman, Jandarma Komando Onbaşı Kamil Alkan, Jandarma Komando Er Orçun Yaldır, Jandarma Komando Er Emrah Öztürk, Jandarma Komando Er Mustafa Akmansoy, Jandarma Komando Er Erdal Güneş, Piyade Komando Er Sedat Akça, korucu Osman Sarın şehit düştü. Acı haber, yürekleri dağladı.... Şehit onbaşı Kamil Alkan'ın 1974 yılında Kıbrıs'ta şehit olan ve kendisine adı verilen amcası Kamil Alkan'la aynı kaderi paylaştığı ortaya çıktı. Anne Vesile Alkan "Keşke ona şehit olan amcasının ismini koymasaydık" diyerek, gözyaşı döktü. İzmirli Komando Er Akmansoy'un acı haberine evlilik yıldönümlerinde alan eşi Zeliha Akmansoy, sinir krizi geçirdi.

Artık yeter sabrımız bitti
Başbakan Erdoğan, Siirt'te şehit düşen 8 güvenlik görevlisinin haberine Ağrı'da aldı. AKP Ağrı İl Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan, iki gün içinde 13 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu belirterek, "Teröre karşı mücadelenin süreceğini söyledi."

Başbakan şöyle devam etti: "Biz şu ana kadar bu işin üzerine hep sabırla gittik. Hep demokratik çizgide bu işi halledelim istedik. Bunun arzusu içinde ' olduk. Ancak bu gece 8 yavrumuz şehit oldu. Bitlis'te de 5 yavrumuzu şehit etmişlerdi. Bunlar artık çekilir şeyler değil. Yarın sabah (bugün) yapacağımız toplantıyla ve ardından yapacağımız Bakanlar Kurulu toplantısı çok şeylere gebedir. Onu da söyleyeyim. Terör asla bizde prim bulamayacak. Birliğimizden, dirliğimizden ve beraberliğimizden zafiyette bulunanlayız. Bizim kardeşliğimiz, bizim birliğimiz, zafiyet bulursa ülke tamamen zafiyet bulur."

Kürtler yanıt verecek
Daha sonra Iğdır'a geçen Başbakan Erdoğan, terörün içeriden ve dışarıdan tahrik edildiğini ifade ederek şöyle devam etti: "Bakın sürekli Kürt kökenli olan vatandaşlarımız da tahrik ediliyor. Bugün bu sadakati en üst seviyede göstermelerini özellikle istiyorum. Bir Başbakanları olrak bekliyorum. Bir hizmetkarları olarak bekliyorum. Ben, kardeş kanı döken bu teröristlere en anlamlı eevabı Kürt kökenli vatandaşlarımızın vereceğine inanıyorum. Şunu çok söylüyorum: Terör örgütü hiç bir zaman Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi olamaz, olmamalıdır. Bunu böyle bilin. Bu topraklara, bu millete terör yakışmıyor, uymuyor."

Erdoğan'ın sinyali 'terör zirvesini topladı
Başkent'te dün "terör" hareketliliği yaşandı. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın isteği üzerine dün olağanüstü toplandı. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül başkanlığındaki toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Toplantının ardından bir açıklama yapılmadı. Bugün yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında, dün yapılan TMY ile ilgili Başbakan'a bilgi verileceği ve terör eylemlerine karşı alınacak tedbirlerin masaya yatırılacağı belirtildi.