Arama


eros_sonya - avatarı
eros_sonya
Ziyaretçi
17 Temmuz 2006       Mesaj #9
eros_sonya - avatarı
Ziyaretçi
Rodin İstanbulda...

Picassonun ardından dünya sanat tarihinin bir başka ustası Auguste Rodin de İstanbulda... Heykelin Büyük Ustası Rodin İstanbulda başlıklı sergi, 13 Hazirandan başlayarak 3 Eylüle kadar Sakıp Sabancı Müzesinde.
"Heykelin Büyük Ustası Rodin" sergisi Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer, Paris Rodin Müzesi Müdürü Jacques Vilain ve Akbank Genel Müdür Yardımcısı Hayri Çulhacının katıldığı basın toplantısıyla tanıtıldı.

Picasso sergisinden sonra Rodin sergisinden de çok umutlu olduklarını söyleyen Ölçer "Ziyaretçi sayısı konusunda tahmin yapmak doğru değil. Ben temkinli davranmayı tercih ediyorum. Ama çok geniş bir katılım olacağını umuyorum" diye konuştu.

Bir gazetecinin Rodinin en ünlü heykelinin Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin bahçesinde bulunduğunu hatırlaması üzerine Paris Rodin Müzesi Müdürü Vilain: "Bildiğiniz gbi Rodinin gönül ilşikisi olan Camille Claudel, hayatının büyük bir kısmını akıl hastanesinde geçirdi. Heykelin toplumun tüm katmanlarına ulaşması önemlidir. Bir heykeli izlemek herkesin hakkıdır akıl hastalarının da" diye cevap verdi. Heykelin Büyük Ustası Rodin sergisinde Fransanın başkenti Paristeki Rodin Müzesinin koleksiyonundan seçilen 203 adet eser yer alıyor. Usta heykeltıraşın "Düşünen Adam", "Calais Burjuvaları", "Balzac ve Yürüyen Adam" ve "Öpüşme" gibi çok tanınan heykellerinin de aralarında bulunduğu bronz, mermer, alçı yapıtlarının yanısıra arşiv fotoğrafları, antik heykel koleksiyonundan parçalar ve çok sayıda deseni de sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

RODIN Thinker gallery2
rodin


collections 19th rodin