Arama

Köşe Yazısı ve Makaleler - Tek Mesaj #153

KafKasKarTaLi - avatarı
KafKasKarTaLi
Ziyaretçi
18 Temmuz 2006       Mesaj #153
KafKasKarTaLi - avatarı
Ziyaretçi
Arslan BULUT

ŞEHİTTEN ŞEHİDE SELAM OLSUN!

Yurdun dört bir köşesinde annelerin babaların yüreğine ateş düştü. Dile kolay, 20 yaşındaki evlatlarını toprağa veriyorlar!

Eruh'taki çatışmada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Yalçın Duman'ın Mersin'deki cenaze töreninde, oğlu geçen nisan ayında, Şırnak'ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Murat Tutal'ın annesi Halime Tutal'ın, tabuta sarılarak ''Oğluma selam söyle'' diye seslenmesi, yine nisan ayında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde şehit olan Jandarma Er İbrahim Halil Akçakoca'nın annesi Leman Akçakoca'nın da ''Oğlum yanına bir arkadaş geliyor'' diye ağıt yakması, "ateş düştüğü yeri yakar" sözünü doğruluyordu.

***

Eruh'ta şehit olan Mehmetçiklerimizden biri Tunceli'nin Pertek ilçesindendi. Şehit Jandarma Komanda Er Erdal Güneş'in cenazesi Tunceli Hacıbektaş Veli Cemevi'nde kılınan cenaze namazından sonra defnedilmek üzere Pertek ilçesi Ulupınar köyüne gönderildi.
Konyalı Jandarma Komando Er Orçun Yaldır'ın cenazesi, Musalla Mezarlığı'nda düzenlenen törenle Konya Şehitliği'nde toprağa verildi.
Şehit Jandarma Komando Er Mustafa Akmansoy için İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde düzenlenen törene ise hükümete gösterilen tepkiler damgasını vurdu. Ulucak Belediyesi önöndeki törene akın eden vatandaşlar PKK'yı ve Hükümeti kınayan sloganlar atarken, bir grup vatandaş İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun gönderdiği çelengi parçaladı.
Şehit Sedat Akça, Ankara'nın Polatlı ilçesinde toprağa verildi. Bu sırada korteji takip eden topluluk hükümet aleyhinde sloganlar attı.
Emrah Öztürk'ün cenazesi, memleketi Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde toprağa verildi.

Jandarma Komando Onbaşı Kamil Alkan, İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Konaklı beldesinde toprağa verildi. Şehit Alkan'a Kıbrıs harekatında şehit olan amcasının adının verildiği öğrenildi. Mehmet Akif'in dediği gibi, "Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber."

***

TBMM Başkanı Bülent Arınç ise nasıl aklına geldiyse ''Ben özellikle Kürt kökenli vatandaşlarımızın terör örgütüne karşı çıktıklarını, yüksek sesle ilan etmelerini bekliyorum'' dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, AK Parti'nin ''terörle mücadele konusunda siyasi iradesi olmadığını'' söyledi.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ''Biz şu ana kadar bu işin üzerine hep sabırla gittik. Hep demokratik çizgide bu işi halledelim istedik'' sözlerini "gafletin itirafı" diye nitelendiren Yeniçağ'ın bakışını dün DSP Genel Başkanı Zeki Sezer seslendirdi ve ''Başbakan'ın dünkü sözleri terörle mücadele konusunda hükümetin şaşkınlık, kararsızlık, tanı ve çözüm yolu yanlışlığı içinde olduğunun itirafıdır'' dedi.

Sezer şöyle dedi: ''Başbakan'ın teröre gösterdiği sabrın bedelini halkımız çok ağır ödemiştir ve ödemeye devam etmektedir. Teröre sabır göstermek nasıl bir mantığın ürünüdür? Sıfır terörle bıraktığımız Türkiye, yeniden her gün şehitler verildiği bir süreci yaşıyorsa, bu durum sayın Başbakan'ın 'Türkiyelilik', 'alt-üst kimlik' gibi söylemlerle soruna yanlış pencereden bakılmasının bir sonucudur. Başbakanın dünkü sözleri, terörle mücadele konusunda hükümetin şaşkınlık, kararsızlık, tanı ve çözüm yolu yanlışlığı içinde olduğunun itirafıdır. Umarız ki, akılları başlarına gelmiş olsun.''
Fakat Erdoğan, Ağrı konuşmasında da, Türk kavramını yine milletin adı olarak değil, "30 etnik gruptan biri" olarak telaffuz etti.
Bu kafayla terör önlenir mi?
Türk kimliğinin millet kimliği olduğunu içine sindirememiş bir kişinin, terörle mücadelesine nasıl güvenirsiniz?