Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
05:09, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Çarşamba, 10 Aralık 2025 - 05:10
Arama
MaviKaranlık Forum
Medya Haber
-
Tek Mesaj #182
KafKasKarTaLi
Ziyaretçi
18 Temmuz 2006
Ziyaretçi
TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ DUALARIYLA UĞURLUYOR
Siirt’te PKK ile çıkan çatışmada şehit düşen 7`si asker 8 şehitten 3`ü toprağa verilirken Van`da şehit düşen polis memurunun cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı
Siirt`in Eruh ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada, şehit olan 7 er ve erbaş ile bir köy korucusundan oluşan 8 şehitten 3`ünün cenazesi bugün dualarla toprağa verildi.
Çatışmada şehit düşen Komanda Çavuş Yalçın Duman’ın cenazesi Mersin`de
düzenlenen törenle toprağa verildi.Muğdat Camiinde düzenlenen törene, şehit Yalçın Duman`ın babası Şahin Duman, annesi Gülsüm Duman, kız kardeşi Elçin Duman ile yakınları, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, vali yardımcıları, Cumhuriyet
Başsavcısı Cemil Kuyu, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur
Oral, İl Jandarma Alay Komutanı Cahit Hüsrev Şen, Akdeniz Bölge ve
Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Akınsel, Büyükşehir Belediye Başkan
Vekili Erol Ertan, Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer ile çok sayıda
askeri personel ve vatandaş katıldı.
Kılınan namazın ardından, şehit Jandarma Komando Çavuş Duman`ın cenazesi, askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı. Daha sonra cenaze aracına konulan Duman`ın cenazesi, Mersin Büyükşehir Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.
Cenazede dev Türk bayrağı
Bu arada, cenaze törenine katılan vatandaşlar dev Türk bayrağı açarak tepkilerini dile getirdiler.
Öte yandan, geçen nisan ayında, Şırnak`ta terör örgütü PKK üyelerince şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Murat Tutal`ın annesi Halime Tutal`ın, Duman`ın tabutuna sarılarak ``Oğluma selam söyle`` diye seslenmesi çevredekileri duygulandırdı. Yine nisan ayında Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er İbrahim Halil Akçakoca`nın annesi Leman Akçakoca da ``Oğlum yanına bir arkadaş geliyor`` diye ağıt yaktı.
Şehit Jandarma Komando Er Orçun Yaldır’ın cenazesi
Aynı çatışmada şehit düşen Konyalı Jandarma Komando Er Orçun Yaldır`ın cenazesi, Musalla Mezarlığı`nda düzenlenen törenle Konya Şehitliği`nde toprağa verildi. Şehit Yaldır`ın cenazesi, Musalla Mezarlığı`nda bulunan Musalla Camisi önünde kılınan cenaze namazı ve düzenlenen askeri törenin ardından askeri araçla Konya Şehitliği`ne götürüldü. Yaklaşık 2 yıl önce Bingöl`de şehit olan Caner Çelik`in annesi Ayşe Çelik de törende, terör örgütü PKK`ya tepki gösterdi
Törene katılan çok sayıda vatandaş, şehitliğe kadar terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Yaldır`ın koğuş arkadaşı Nurullah Aydın, acemi birliğinden bu yana birlikte olduklarını belirterek, ``Ben izne geldim, onlar operasyona gitti. O da bugün izine gelecekti. 11 aydır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi. Aynı ranzada altlı üstlü yatıyorduk.Benim nikah şahidim olacaktı. Ama ben onun cenaze törenine geldim`` dedi.
Diğer şehit Jandarma Komanda Onbaşı Kamil Aklan ise İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Konaklı beldesinde toprağa verildi.
Kılınan cenaze namazının ardından şehit onbaşının cenazesi sloganlar eşliğinde belde mezarlığına götürüldü. Mezarlıkta şehit onbaşının cenazesi, annesi, babası ve 15 yaşındaki kardeşi İbrahim`e son kez gösterildikten sonra dualarla
toprağa verildi.Törende belde gençleri terörü lanetleyen dövizler ve Türk bayrakları taşıdı.
Şehit polis memurunun cenazesi memleketine gönderildi.
Van Özalp ilçesinde bölücü terör örgütü PKK’lı teröristler tarafından haince açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Serkan Özkılınç için Van Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Burada düzenlenen törenin ardından şehidin cenazesi Kırıkkale’ye gönderildi.
Cenaze töreninde konuşan Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, ``Dün polis merkezine düzenlenen saldırıda bir polis kardeşimizi şehit verdik. Bizim
verdiğimiz şehitler, Serdar kardeşimizle sınırlı değildir`` dedi Bütün dünya milletlerini tehdit eden teröre karşı tüm dünya ülkelerinin birleşmesi gerektiğini belirten Van Valisi Mehmet Niyazi Uluslararası işbirliği yapılırsa terörün uluslararası finans kaynakları kesilirse inanıyorum terör hiçbir ülkede başarıya kavuşamayacaktır.`` dedi. Bundan sonra hiçbir terörist kuvvetin Türkiye Cumhuriyeti karşısında başarı elde edemeyeceğini ifade eden Tanılır, . İnanıyorum ki milletçe birlik ve beraberlik içinde bu zor günlerin üstesinden
geleceğiz. Memleketin başına bela olan bu terörist lanetini de bir an
önce ortadan kaldıracağız.``dedi. Saldırıda şehit edilen ve bekar olan polis memurunun cenazesi, okunan duaların ardından tekbir sesleriyle cenaze aracına bindirilerek Kırıkkale`ye gönderildi.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 05:10
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.