Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #183

Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
18 Temmuz 2006       Mesaj #183
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
'Ankara çok şeye gebe'

Teröre tepki gösteren Erdoğan, "Bunlar çekilir şeyler değil. Yarın yapacağımız toplantı ve Bakanlar Kurulu toplantısı çok şeylere gebedir, onu söyleyeyim" dedi

AĞRI DHA


Bitlis'te perşembe günü 5, Siirt'te de dün 8 güvenlik görevlisinin şehit olduğuna dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yarın (bugün) sabah yapacağımız toplantı ve Bakanlar Kurulu toplantısı çok şeye gebedir" dedi.
AKP Ağrı İl Kongresi'ne katılan Erdoğan, çok duygulu olduğunu belirterek, "Temenni ediyorum ki duygularım aklıma, bilgime, tecrübeme egemen olmasın" diye konuştu.

"Hep sabırlı olduk, ancak..."
Terör konusunda hep beraber mücadele edilmesi gerektiğini, bölücü terör örgütünün Türkiye'nin evlatlarını acımasızca şehit ettiğini, PKK'nın bu süreci acımasızca sürdürdüğünü ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:
"Bu işin üzerine hep sabırla gittik. Hep demokratik çizgide bu işi halledelim istedik. Bunun arzusu içinde olduk. Ancak bu gece 8 yavrumuz şehit oldu. Bitlis'te de 5 yavrumuzu şehit etmişlerdi. Bunlar artık çekilir şeyler değil. Yarın sabah yapacağımız toplantı ve ardından yapacağımız Bakanlar Kurulu toplantısı çok şeylere gebedir. Onu da söyleyeyim."

"30'u aşkın etnik unsur var"
Erdoğan, bölgesel milliyetçiliğe karşı olduklarını, 780 bin kilometrekaresiyle Türkiye'nin her yerinin kendileri için eşit olduğunu kaydetti. Devletin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 7,5 milyon YTL yatırım yaptığına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Doğu ve Güneydoğu, Türkiye'nin her yeriyle aynı modern yapıya kavuştuğu gün, kendimizi mutlu hissedeceğiz. Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız. Türkiye'de 30'u aşkın etnik unsur var. T.C. üst kimliğiyle el eleyiz. Omuz omuzayız. Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine kastedenlere gerekli cevabın milletçe verilmesi gerekir. Bizim kardeşliğimiz, bizim birliğimiz, zafiyet bulursa ülke tamamen zafiyet bulur."

Kürt vatandaşlarına çağrı
Başbakan Erdoğan, AKP Iğdır İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada da, "Acımız büyük. Bugün milletimize, vatanımıza, bayrağımıza bir kez daha sadakatimizi gösterme günüdür. Özellikle ayrımcılığın gayreti içinde olanlar var" dedi.
Erdoğan şöyle devam etti: "Bakın sürekli Kürt kökenli olan vatandaşlarımız da tahrik ediliyor. Türk, Laz, Çerkez, Abaza, aklınıza ne gelirse 30'un üzerinde etnik unsurlar kadar onlar da bu ülkeye, bu devlete, bu bayrağa, vatana sadık olduklarını her zaman göstermektedirler. Bugün bu sadakati en üst seviyede göstermelerini özellikle istiyorum. Bir Başbakanları olarak bekliyorum. Bir hizmetkârları olarak bekliyorum. Ben, kardeş kanı döken bu teröristlere en anlamlı cevabı Kürt kökenli vatandaşlarımızın vereceğine inanıyorum."

Başbakanlık'ta acil toplantı

Başbakan Erdoğan dün Ağrı'da bölücü teröre karşı sert önlemler alınacağının sinyalini verirken, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu da Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün başkanlığında olağanüstü toplandı. Başbakanlık merkez binasındaki toplantıda, perşembe günü ve dün 13 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırılar görüşüldü. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ali Tuygan, MİT Müsteşar Vekili Cemal Uzgören ve Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'in katıldığı toplantı yaklaşık iki saat sürdü.