Merhabalar
Sana değil ama belki kendime kızdım . Kaderime lanet ettim.Epey zaman önceydi bunlar diyebiliyorum .Sen beni çok tanımıyordun bende seni çok tanımıyordum ama insanları tanımam gerekirdi.dünya kuruldu kurulalı kedi kedi idi köpek köpek ve insanda insan tabii ki özeliklerini de sergileyecekti kedi miyavlıyacak köpek havlayacak insanda işte insanca ne yapması gerekiyorsa onu .
İnsanca derken tabii dünyada ne kadar hayvan varsa onlar kadarda özellik sergileyen insan var.Çünkü her tanımında bir hayvan kelimesi geçer.(İnsan konuşan hayvandır)(İnsan düşünen hayvandır )(İnsan toplumsal hayvandır) ( yılan gibi insan) ( akrep gibi sinsi)……
Yalnızım diyorsun. bunu ben bedensel yalnızlıkla ve ruhen yalnızlıkla karıştırdım.Bedensel ihtiyaçlar şu veya bu şekilde giderilir ama ruhsal yalnızlık asıl giderilmesi gereken diye davranmam asıl yanlışlıktı ve çok gerilerde kaldı.Msn de varım ama her zaman değilim.Daha doğrusu ruhen yalnız biri ile beraberim şu anda .İki yarım bir bütün etmeye çalışıyoruz.
Şu yada bu şekilde 2000 den beri net dünyasındayım iyi yada kötü pek çok şeyle karşılaştım.Gördüğüm asıl şeyin karın doyurmak ve dolayısıyla bencil olmak olduğunu gördüm.Doğan her canlı anasının karnından aç çıkıp yiyecek aramaya başlıyor bu asla değişmiyor.
Benim gözlemlediğim bir şey oldu bazı hatunlar kocalarının geliri azalınca veya sağlığı bozulunca eyvallahı çekip ya daha yüksek gelirli sağlıklı birini aramaya başlıyorlar yada çocuklarıyla yaşamlarını sürdürüp ana kraliçeliği olmaya başlıyorlar . yada zengin evli birine veya sapıklıkla kendini genç hissetmek için olsa genç erkek ile yaşıyor.çocuğu yaşında erkekle yaşamayı tahayyül eden sapık bayan sayısı gittikçede artıyor.
Sanki evliliklerinin en başında iyi yada kötü günde beraber olmak için sözleşmeyi imzalamamışlar gibi.
Çocukları ile yaşayan dul kadınlar bir sürü arkadaş kisvesi altında değişiklikler yaşarken çocukları annelerinin yanında olduğundan bunları gözlemleyip bende annem gibi yaşayayım diye bir sürü yanlış maceralara çekinmeden atılıyorlar. Gençlik bu sefer daha da bozuluyor. dul anneler örnek olmaktan çıktı.
Erkekler sözleşmeyi bozmadan ikisini de idare etmeye çalışıyor ama kadın ipleri hemen koparıyor. boşanıyor
Kadınlar çok bozuldu. Bence toplumun değerini tayin eden kadın kendini dağıtıyor.evlileri bile……kadın kadınlığını yeniden bulana kadar toplum daha da dağılacak. ne zaman kadınlar kendine gelecek toplum dinlenecek. dinlenmede düzeltmeyi getirecek.
Sanal alem ve cep tlf larının yaygınlaşması ile herkes aldatma telaşına düştü. Dengeler karıştı.umarım düzelir.nasıl düzelecekse.yalansız günleri özlemiyorsam namertim.
Eskiden de erkek kadının peşindeydi ama kadın kadınlığını bilirdi. Şimdi para kimde ise bayan orda. kuyumcu dükkanlarına bakıyorum . bir sürü bayan içerde oturma telaşında. Sohbetler belli düzeyde devam ediyor.
İnternette bu gizli kalmış su yüzüne çıkmayan hakikati birden ortaya koyuverdi. İlk başlarda doğru yarılarını şu ya da bu sebeple bulamamış olanlar arayış içine girdiler ve de tabii arayan aradığını bulur dendiği gibi buldu da eğer her iki tarafta doğru bilgileri nete girmişlerse.
Nette o kadar boşanmış kişiler var ki hayret doğrusu. Kızım ana okulunda okurken sen neden çalışmıyorsun bütün arkadaşlarımın anneleri çalışıyor demişti .Zaman geçti oğlum orta okulda iken anne babamla neden boşanmıyorsunuz arkadaşlarımın ana babaları boşanıp duruyorlar sizde boşanın demişti .demek çocuklar daha iyi gözlemliyorlar etrafı.
*
Hasibe alıntı