Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
19 Aralık 2009       Mesaj #11
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

kızım

9 yaşında ders sırasında dinlediği konuları birdahaki güne unutuyor.sınavlarda soruları yarım yamalak yada bildiği halde yanlış yapıyor.Ders çalışırken yada dersi dinlerken aklı başka şeylerle meşgul gibi geliyor dikkatini veremiyor.Cümleleri yarım yamalak kuruyor ne yapabilirim.?

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

dikkat dağınıklığı olan bir çocuğu hangi daldaki bir doktora götürmeliyim?

En yakın zamanda bir Psikolojik danışman ya da Psikologa başvurmanızı öneririm.Sizin yapabileceğinizin ötesinde bir uzmanın görüp derecesine göre bir tedavi yöntemi belirlemesi gerekir.

Size önerim ise, ona seveceği hatta kendi seçeceği bir kitabı okuyup size anlatmasını isteyebilirsiniz. Kitap okumaya yanaşmazsa izlediği bir filmi anlatmasını isteyin. Ve bunu belirli aralıklarla tekrarlayın. Ona sorumluluk verin ve bu sorumluluğunun içinde bazı konulara dikkatini yoğunlaştırmasını sağlayın. Normal yaşamınızda da bunu yapın. Örneğin, ona belirli yönlendirmelerle sorumluluk verin. "Bana bir bardak getir" yerine, "Üst raftaki sarı bardağı getir" gibi. Ya da "çiçekli havlu neredeydi, ara" gibi. Bu örnekleri günlük yaşamınıza göre oluşturun ve onu zorlamadan dikkatini yönlendirmeyi deneyin. Ama benimki bir uzman önerisi değil, uzman yardımı alarak daha hızlı yol alırsınız.
Buna rağmen sonuç alamazsanız psikolog yerine bir sağlık kuruluşuna başvurup tetkikler yapılmasını sağlayın.