Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Aralık 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Mıknatıs içerisinde barındırmış oluğu enerji aracılığı ile birçok maddeyi kendisine çeken özel bir yapıdır. Doğada saf halde bulunduğu gibi laboratuar ortamında da üretilebilmektedir. Mıknatıs tarafından çekilebilen maddelere manyetik madde, mıknatıs tarafından çekilemeyen maddelere ilse manyetik olmayan madde denilmektedir. Mıknatıs Tarafından Çekilen ve Çekilmeyen Maddeler Nelerdir konusu merak edildiğinden dolayı sizlere kısa özet halinde birkaç madde örneği vermek istiyoruz.

Mıknatıs tarafından çekilebilen maddeler:
Metal sınıfında yer alan birçok madde mıknatıs tarafından çekilebilmektedir. Demir, çelik, nikel ve kobalt gibi maddeler mıknatıs tarafından çekilebilen maddeler içerisinde yer alır. Bu maddelerin alaşımları da mıknatıs tarafından çekilebilmektedir.

Mıknatıs tarafından çekilemeyen maddeler:
Metal sınıfında olmayan maddelerin büyük bölümü mıknatıs tarafından çekilememektedir. Hava, cam, su, kağıt gibi maddeler mıknatıs tarafından çekilemeyen maddeler arasında yer alır.

Mıknatıs konusunda aklınıza takılan ya da makalemizde eksik gördüğünüz kısımlar varsa bunları yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.
Son düzenleyen Safi; 10 Mart 2016 13:24