İstanbul'da ikamet edip de bir meslek edinmek isteyen arkadaşlarımızın ilgisini çekecek bir ilanı buradan yayınlıyorum.
Ücretsiz "Elektronik ve Güvenlik Sistemleri" ya da "Görüntü ve Ses Sitemleri" Kursu için gerekli detaylar aşağıdadır...
Alıntı
İlkokul, ortaokul, lise ya da üniversite mezunuysanız, elektroniğe ilgi duyuyorsanız, kendinizi farklı bir alanda geliştirmek istiyorsanız; İstanbul İl Özel İdaresi ve Bahçelievler Erkan Avcı Endüstri Meslek Lisesi işbirliği ile konusunda uzman öğretmenler eşliğinde gerçekleştirilen tamamen ücretsiz Temel Elektronik ve Güvenlik Sistemleri ya da Görüntü ve Ses Sistemleri kurslarımıza sizi bekliyoruz.
Kurslarımız tamamen ücretsizdir, amaç en fazla sayıda kişinin bu imkândan haberdar olmasını ve kendisini geliştirebilmesini sağlamaktır.
Kurs sonunda İstanbul Valiliği tarafından tüm AB üyesi ülkelerde geçerli sertifika verilecek ve kursiyerlerin ismi İşkur ve İTO’nun veri tabanlarına kaydedilecektir.
İSTANBUL İL ÖZEL İDARESİ, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ, İSTANBUL TİCARET ODASI , İŞ-KUR İL MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KURSLARI PROJESİ
Projenin amacı istihdamın korunması, artırılması, geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olma üzere kişileri mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlarından faydalanmak suretiyle, işsizlere ve çalışanlara meslek geliştirme, değiştirme ve edindirme eğitimleri vererek istihdam imkanı olan görevlere hazırlamak veya halen çalışmakta olduğu sektörde yeni teknolojilere uyumlarını mesleklerinde gelişmelerini sağlamaktır.
Bu projede İstanbul İl Özel İdaresi, İl Millî Eğitim Müdürlüğü , Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü ve İstanbul Ticaret Odası ile işbirliği yapmaktadır.
Kurslarımızın her birinin eğitim saati en az 260 saat ve üstü olarak planlanarak, alınacak belgelerin Avrupa Birliği’nde akredite belge olma yolu açılmış olup ayrıca bitirenlerden kalfalık sınavına girmek isteyenlerde gereken asgari eğitim saatini doldurması sağlanmıştır.
Kurslar, eğitim durumuna göre akşamları veya hafta sonları yapılmaktadır. En az ilkokul mezunu olup, kendisine en yakın meslek lisesine aynı branştan en az 18 kursiyerin talebi ile açılabilmektedir.
Kurslarımızdan mezun olan kursiyerlerimize milli eğitim bakanlığının mevzuatına uygun olarak sertifika verilmektedir.Kurslara ait tüm güncel bilgiler İl Özel İdaresinin ve Ticaret Odasının, İl Milli Eğitim İl Müdürlüğünün resmi internet sitelerinden İstanbullularla paylaşılmaktadır.
İstanbul Ticaret Odası mezun olacak kursiyerlerimiz için İTO bünyesinde “İnsan Kaynakları Borsası” isimli bir web site kurulmuştur.Mezun olan kursiyerlerimizden isteyenler bu siteye özgeçmiş bilgilerini kayıt etmekte ve böylece iş adamlarının eleman alırken sertifikalı kursiyerlerimize öncelik vermesi sağlanmaktadır.,ayrıca mezun olan kursiyerlerimize iş bulmak için İstanbul Ticaret Odası bünyesinde bulunan tüm meslek komitelerinin üyesi iş adamları ile görüşülmektedir.
PROJE NASIL UYGULANIYOR ?
1)Eğitim İstanbul İli sınırları içinde yapılmaktadır.
2)Eğitim bölümleri endüstri, bilişim ve hizmet sektöründe ihtiyaç duyulan ve ön plana çıkan mesleklerden seçildi. 3)Her kursun eğitim ve öğretim programlarında Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatı dikkate alındı. 4)Kurslarla ilgili iş ve işlemler İdarenin bilgisi ve onayıyla gerçekleştirilmektedir. 5)Eğitimler teorik ve uygulamalı şeklinde gerçekleştirilmektedir. 6)Hafta içi: 4 saat, hafta sonu: 8 saat, okulun müsaitlik durumuna göre düzenlenmektedir. 7)Her sınıf sayı olarak en az 18 kursiyerden oluşmaktadır. 8)Her bir kursiyer en az 260 saat eğitim almaktadır. (eğitim saatleri dersin niteliğine göre ayarlanabilir). 9)Konular % 85 teknik % 15 sosyal-kültürel alan konuları şeklinde işlenmektedir KİMLER KATILABİLİR ?
1) En az ilkokul mezunu olanlar.
2) Sağlığı öğrenim görmek istediği meslek için elverişli olanlar.
DERSLER NASIL İŞLENİYOR?
1) Eğitim Mekanı olarak ilgili liselerin sınıf, laboratuar ve atölyeleri kullanılmaktadır.
2) Eğitim için meslek liselerinin en iyi ve donanımlı olduğu bölümler tercih edilmektedir.
3) Eğitim çağın niteliğine uygun metod ve teknolojiyle yapılmaktadır.
4) Temel mesleki kitapların yanı sıra eğitim destek notları hazırlanabilmektedir.
5) Eğitim dönemi sonunda, kursiyerlere MEB onaylı sertifika verilmektedir.
Bilgi için
www.bedavayakurs.com internet adresine başvurabilirsiniz.