Arama

Gergedan Resimleri - Tek Mesaj #2

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Temmuz 2006       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Gergedanlık üstüne
  • İnsanlar aleminden hayvanlar alemine kafayı uzatıp baktığımızda en ılımlı hayvanlardan biri gibi görünen ağır, oturaklı, kendi halinde onca tehlikeli duruşuna rağmen otcul bir memeli. İlk çağlardan bu yana çok az evrim geçirmiş, acaip saygıdeğer bir yaratık gibi duruyor. İnsanoglu gidip gidip onca zamana mekana değişime ayak uydurmuş bir şekilde hayatta kalmış bu yaratığa saldırıyor ya hani.. O muhtemelen ne olduğunu anlamıyor.. Niye olduğunu da anlamıyordur.. Belki de umursamıyor, kaçmıyor.. Başka dünyadan gelmiş gibi.
  • Ionesco'nun " Le rhinoceros " isimli oyunu:
" Bir kahvede oturan sıradan insanların önünden aniden bir gergedan geçer. Önce kimse inanmaz ve propaganda olduğu düşünülür. Sonra herkes aniden gergedanlaşmaya başlar, öyle ki artık gergedan olmak normal, insan olmak azınlık demektir. Gergedanlar basın yayın organlarını da ele geçirir ve insanın zamana ayak uydurması gerektiğini söyler. Berenger isimli içkiyi seven, sistemden ve işinden mutsuz bir adam kalmıştır insan olarak en sonunda. Direnir ve olaylar gelişir. "

Ad:  rhino.JPG
Gösterim: 1124
Boyut:  59.8 KB
  • Güce etkinliğe ve güvenilirliğe doğadaki güzel bir örnektir gergedan hayvanı. Bir fil kadar güçlü bir geyik kadar çeviktir. Bitmez tükenmez bir enerjiye sahiptir. Cüssesinden beklenmeyecek kadar hızlı koşar. Bir duman veya ateş gördüğünde bir itfayeci edasıyla koşarak ayaklarıyla ateşi söndürmeye çalışır. İri bedeni ve korkutucu görüntüsüne rağmen dost canlısı bir hayvandır gergedan. Gücünü yok etmek için değil, doğanın ona armağan ettiği sağlam zırhını korumak için kullanır. Ve tabiki her canlı gibi bir tehlike ile karşı karşıya kaldığında saldırganlaşır.
Son düzenleyen Mira; 15 Ocak 2013 22:12 Sebep: Düzenlendi.