Arama


GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
19 Temmuz 2006       Mesaj #22
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Kayak Ilgaz ve Palandöken'de Yapılır!
palandoken

Dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olan Palandöken Dağında kar kalınlığının 70 santimetreye ulaşması otelcileri sevindirdi. Yaklaşan Ramazan Bayramı için tüm rezarvasyonları dolduğunu belirten turizmciler, hazırlıklarını tamamladı. Kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaşması nedeni ile 15 Aralık’taki sezon açılışının 15 Kasım’a çekmeye karar veren işletmeciler, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi özellikle yurt içindeki kayakseverlerin Palandöken’e büyük ilgi gösterdiğini ve bunun için hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Palandöken altın yılının yaşayacak
Palan Otel Genel Müdürü Leyla Mutlutürk, otelin Ramazan Bayramı’nda tamamen dolu olduğunu kaydederken, bayram sonrası özellikle Hollanda, İran ve Moskova’dan çok sayıda grubun kayak için Erzurum’a geleceğini söyledi. Mutlutürk, “Kar erken yağınca sezonu öne çektik. Palandöken Kayak Merkezi bu yıl altın yılını yaşayacak. Yurt dışı ve yurt içinden çok sayıda kayaksever daha şimdiden rezervasyon yaparak Erzurum’a gelmek istiyor. Muhteşem pistleriyle dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken’de tüm hazırlıklar tamamlanmıştır” diye konuştu. Kar kalitesi ve pist uzunluğuyla yerli ve yabancı kayak severlerin ilgisini çeken Palandöken kayak merkezi bu kış sezonunda yine çok sayıda misafir ağırlayacak. Yabancı bir çok ülke ile anlaşma imzaladıklarını söyleyen Polat Rönesans otel genel müdürü Ziya Cihan, daha şimdiden Ramazan Bayramı için hazırlıkların ve rezarvasyonların tamamladıklarını söyledi. Bu yıl bambaşka programlarla turistlere ev sahipliği yapacaklarını dile getiren Genel Müdür Cihan, “Palandöken’de kar kalınlığı şu an tam istediğimiz seviyede değil, ancak önümüzdeki günlerde kar yağışı bekliyoruz. Her yıl olduğu gibi en başta Rusya olmak üzere bu yıl israilden de konuklar ağırlayacağız ” dedi.


ilgaz
Çankırı’nın Ilgaz İlçesi kayak meraklılarının yeni gözdesi haline geliyor. Turizm şirketlerinin son yıllarda bölgede kış sporlarına yönelik yaptığı yatırımlardan olumlu sonuç alınmaya başlandı. Bölgenin Ankara’ya yakınlığı ve fiyatların benzer yerlere göre cazip olması nedeniyle Ilgaz’a ilginin her geçen gün arttığı belirtildi. Ilgaz Dağı’nda bin ve bin 500 metre uzunluğunda iki tane kayak pisti bulunuyor. Ilgaz Dağı’nda 88 apart daire ve 350 yatak kapasiteli Mountain Resort Tatil Köyü, 152 yatak kapasiteli doruk Otel gibi 7 otel turizme hizmet ediyor. Tüm tesislerin toplam yatak kapasitesi bin 250’yi buluyor. Tesislerde kayak dışındaki aktivitelere de yer veriliyor
Son düzenleyen _Yağmur_; 25 Nisan 2016 16:38