Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #190

evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
21 Temmuz 2006       Mesaj #190
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
...gündem...

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'de...
- Bazı açılışlara katılacak olan Erdoğan'a, Doğu Akdeniz Üniversitesince, ''Uluslararası İlişkiler'' alanında fahri doktora unvanı verilecek.
- Erdoğan, Karpaz'ı ziyaretinin ardından Türkiye'ye dönecek.

2- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Fatih'te esnafı ziyaret edecek, Yedikule sosyal tesislerindeki toplantıya katılacak.

3- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yurtdışına gönderilecek yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile ilgili olarak Van'da basın toplantısı yapacak.
4- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Aksaray'da ziyaret ve incelemelerde bulunacak, 24. Ihlara Kültür ve Turizm Festivaline katılacak.

5- CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında genel merkezde toplanacak.

6- Siyasi Partilerden...
- ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Trabzon'da basın toplantısı düzenleyecek, Akçaabat Belediyesince düzenlenen 16. Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin açılış törenine katılacak.
- SHP MYK toplantısı parti genel merkezinde yapılacak.

7- Elektrik sorununda çözüme doğru...
- Bakanlar Kuruluna sunulacak ''öneri paketine'' göre, öncelikle elektrik üretim ve tüketim fiyatlarını yükselten ek maliyet kalemlerinde indirim ve kolaylık sağlanması söz konusu.
- Ancak Hazineye getireceği yük nedeniyle bu yola gidilmezse elektrik fiyatlarına yüzde 5-15 arasında değişen oranlarda zam yapılması gündeme gelebilecek.
- Elektrik üretiminde ÖTV'nin sıfırlanması da öneriler arasında.

8- Şehit polisler toprağa verilecek.
- Antalya'daki helikopter kazasında şehit olan Başkomiser Kudret Çalık Denizli'nin Çivril ilçesinde, Komiser Adem Vurucu ise Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde toprağa verilecek.

9- Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılanmasına devam edilecek.

10- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, haftalık basın toplantısını yapacak.

11- Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğüne getirilen Ömer Balıbey, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü görevini Ata Özer'e devredecek.

12- İsrail'in, Lübnan topraklarındaki saldırıları 10. gününe girdi.
- Bölgedeki şiddet, tahliye çalışmaları ve sorunun çözümüne ilişin diplomatik çabalar izleniyor.

13- Elazığ Doğal Gaz Dağıtım Lisansı ihalesi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda yapılacak.

14- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara'da, TİKA ve TOBB ETÜ ortaklığında düzenlenen 2006 Türkoloji Yaz Staj Programı stajyerlerini kabul edecek.

15- Miting... Toplantı...Tören...Ziyaret...
- Bitlis'in İçgeçit köyünde şehit olan 5 asker için, Bitlis Atatürk Anıtı önünde ''Terörü telin mitingi'' düzenlenecek.
- İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İzmir Kalkınma Ajansları toplantısına katılacak. - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kadın astronot Shanon Lucid'i makamında kabul edecek.
- Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan başkanlığında ASO'da düzenlenecek sektör değerlendirme ve bilgilendirme toplantılarının ilkinde ''Ağaç İşleri Meslek Grubu''nun sorunları ele alınacak.
- İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlknur Denizli, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Tamer Taşkın'ı ziyaret edecek.

16- Dünya borsalarında şirketler...
- Dünyadaki 45 borsada toplam 32 bin 315 şirketin hissesi işlem görüyor.
- En fazla şirketin yer aldığı TSX group (Toronto) borsasında, 3 bin 796 şirketin hisseleri işlem görürken, Malta borsasına sadece 13 şirket kote bulunuyor.
- Dünya borsaları arasında bu yıl en çok şirket kaybeden borsa Çin Shenzhen oldu.
- En çok yabancı şirket hissesi New York borsasında işlem görürken, Lüksemburg borsasında yabancı şirketlerin sayısı yerlilerin üzerinde bulunuyor.

17- Hurda yolcu uçaklarına büyük talep...
- İstanbul'da bir şirketin internet üzerinden tanıtımını yaparak satışa çıkardığı 16 hurda uçağı almak için 21 şirket birbiriyle yarışıyor.
- Şirketler, satın alacağı uçağı restoran, kafe, disko ve mağaza gibi çeşitli amaçlar için kullanmak istiyor.
- Jet Analiz Havacılık Şirketi Genel Müdürü Celal Uzar:
- ''325 bin YTL'ye satışa çıkardığımız Airbus A300 B4 tipi yolcu uçağını almak için çok sayıda kişi sıraya girdi.''

18- Kornişon, ''ihracatta stratejik ürün'' haline geldi.
- Turşu ihracatçılarının kornişon bulmakta zorlanması üzerine, DTM, taze kornişon ihracatını izlemeye aldı.
- Taze kornişon ihracatında kiloda 60-70 cent-avro olan döviz geliri, turşu ihracatında 1,5-2 avroya çıkıyor.
- Penguen Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençoğlu:
- ''3-5 fırsatçı firmanın taze kornişon ihracatı yüzünden Avrupa'daki pazarımızı kaybedersek, binlerce çiftçi zarar görür.''

19- Uşak halısı, evinde yaşam mücadelesi veriyor...
- 100 yıllık aranın ardından yeniden üretimine başlanan dünyaca üne sahip Uşak halısı için dokuyucu bulamama sorunu yaşanıyor.
- 1996 yılında kurduğu atölyeyle Uşak halısını yeniden canlandıran Palmet Halı firmasının sahibi Sema Kıvrak:
- ''2003 yılına kadar 100 kişiyle devam ettik. Ama şu an bunları kaybettik.''

20- Kültür ve doğa turizmine hazırlanan ilçe...
- Ankara'nın Güdül ilçesinde kaymakamlık ve belediyenin işbirliğiyle başlatılan çalışmalar kapsamında ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri turizme kazandırılıyor.
- Yıkılmaya yüz tutan tarihi Güdül evlerinin restore edilmesiyle yeni bir çehreye bürünen ilçede, cadde ve sokaklar da tarihi dokuya uygun olarak yeniden düzenlendi.

21- Kumar yasaklandı, yeni oyun ''satranç''
- Bahçesaray Kaymakamı Bünyamin Yıldız:
- ''Bazılarına göre uzun geçen kış mevsiminde yolların kar nedeniyle kapalı olması veya geçmişte ilçedeki ileri gelenlerin kumarı yasaklamasıyla satranç yaygın hale geldi.''
- ''Gençler arasında satrancın yaygınlaşması amacıyla satranç merkezi kurduk.''

22- Üniversite öğrencileri için 'uydu öğrenci kentleri' önerisi...
- SÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ:
- ''Taşradan gelen, kalacak elverişli yer bulamayan, büyük kentlerin acımasızlığını bilmeyen öğrencilerin olumsuz ortamlara itilmesi, uydu kentlerle önlenebilir.''

23- Voleybolda 3. Erkekler Avrupa Ligi'nde mücadele başlıyor.
- Ankara'da 2 maçla başlayacak ligin 1. turnuvasındaki ilk maçında Türkiye, Hollanda ile karşılaşacak.

24- Msn Angel Milli Basketbol Takımı, 15. Dünya Erkekler Şampiyonası finallerinin hazırlıklarını, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda sürdürüyor.

25- 23. Avrupa Genç Bayanlar Basketbol Şampiyonası finalleri, İspanya'nın Kanarya Adaları'ndaki Tenerife kentinde başlıyor.
- 10 gün sürecek şampiyonada (D) Grubu'nda yer alan Türkiye, ilk maçını ev sahibi İspanya ile yapacak.

26- Binicilikte Türkiye Engel Atlama Birinciliği mücadelesi, Ankara'da 3 yarışmayla sürüyor.
- Binicilik Federasyonu'nun ilk olağan genel kurulu da bugün Ankara'da toplanacak.

27- Akbank Private Banking TED Open 58. İstanbul Uluslararası Tenis Turnuvası'na, TED Kulübü Kortları'nda devam ediliyor.

28- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, iç ve dış transfer çalışmaları ile yeni sezonun hazırlıklarını sürdürüyorlar.
- Beşiktaş, 2. etap kamp için Almanya'ya gidiyor.


scrolldots

*** Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Bush ile yaptığı telefon görüşmesinde, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki varlığının da gündeme geldiğini belirterek, ''tahammül sınırlarının da artık ciddi manada aşıldığını, üç gün içerisinde bizim 15 şehidimizin olmasının kenara konacak bir olay olmadığını ifade ettik'' dedi.

scrolldots

*** Bush'un, Erdoğan ile görüşmesinde, İran ve Suriye'nin Hizbullah'a desteğinden duyduğu endişeyi ifade ettiği ve Hizbullah'ın, Lübnan'ı da bölgede çatışma içine çekmeye çalışarak kriz yaratmasını kınadığı bildirildi.

scrolldots

*** BM Genel Sekreteri Annan, Lübnan topraklarına sınır tanımadan saldırı düzenleyen İsrail ile olayların başlamasına neden olan Hizbullah örgütünü kınadı.

scrolldots

*** Para Politikası Kurulu, kısa vadeli faiz oranlarını 0,25 puan artırdı. Buna göre gecelik faiz oranı yüzde 17,50'ye çıktı.

scrolldots

*** Van'ın Gürpınar İlçesi'nde devam eden operasyonda, ilk belirlemelere göre 2 terörist ölü ele geçirildi; 2'si ağır 4 asker yaralandı.

scrolldots

*** Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na katılan öğrencilerin 11 Temmuzda başlayan tercih işlemleri süresi bugün mesai saati bitiminde sona erecek.

scrolldots

*** Borsa, 1. seansta, dünkü 2. seans kapanışına göre 312,40 puan düşerek 34.998,64 puandan kapandı.

a.a
shim