Arama


ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
2 Ocak 2010       Mesaj #7
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

yha arkiler nolur kısa yazın burda 5 sayfalık yer yok 5-7 satır bişi yazcam


Robin Hood kimdir?
Robin Hood, İngiliz halk hikâyelerinde mevcut olan bir hayduttur. Robin Hood hakkındaki bir çok kaynak, onu en çok Fulk Fitzwarin isimli bir Norman soylusunun Kral John'a karşı çıkarak haydut olmasıyla bağdaştırır.
Robin Hood, İngiliz halk hikayelerinde -10. yy.'da ortaya çıktığı tahmin edilen- mevcut olan, belki gerçek olan bir hayduttur. Robin Hood hakkındaki bir çok kaynak, O'nu en çok Fulk Fitzwarin isimli bir Norman soylusunun Kral John'a karşı olup haydut olmasıyla bağdaştırır. İlk Robin Hood hikayelerinde haydutun düşmanı şeriftir, ancak şerif bu role sadece görevi vesilesi ile katılmaktadır. Ancak daha sonraları şerif despot, görevini kötüye kullanan, topraklara saldıran, yüksek vergilendirmenin yanı sıra fakirlere kötü davranan biri olmuştur. Bazı hikayelerde de Prens John'un düşmanıdır ve bazen de yanlış olarak Aslan Yürekli Richard düşmanıdır. Robin Hood'un en eski hikayelerinde o bir çiftçidir. Daha sonraki hikayelerinde de bir soylu olmuştur. Hatta bazı hikayelerinde Haçlı Savaşları'na bile iştirak etmiştir, savaşlardan geri döndüğünde de şerif topraklarını alıkoymuştur. Hikayeler Robin Hood sayesinde İngiltere'nin en ünlü ormanlarından biri olan Sherwood Forest'da geçmektedir. Bu orman da Nottinghamshire'da bulunmaktadır. Robin Hood bir çok film, kitap, çizgi dizi ve oyunlara konu olmuştur. Robin hood'un en iyi yardımcılarından biri Küçük John'dur.

Kısaca kitabın hikayesi
Huntingtonlar’ın şatosu, Baron Alwine’nin emirlerine karşı çıktıkları için yakılır. Genç Robert Huntington (Robin Hood) ve kuzenleri; Will, Barbara ve Winfred, mecburen Sherwood ormanına kaçarlar. Gizemlerle dolu ormanda, kendilerine sığınacak yer ararlar ve kendilerine ağaç ev yaparlar. Ancak şimdiye kadar alışık olmadıkları bu ortamda kendilerine yeni bir yaşam kurmaya çalışırlar ve oldukça zorlanırlar. Sherwood, büyülü bir yerdir ve Robin, ormanda büyülü bir geyik görür ve onu takip eder. Geyik onu yiyeceğin olduğu yere götürür. Bu sırada, Baron’a sadık genç şövalye Gilbert da, Robin ve kuzenlerinin peşindedir.
Kahramanlarımız, ormanda, önce Rahip Tuck ile karşılaşırlar. Ardından Baron’un zulmünden kaçan ve Sherwood ormanına sığınan gençlerin çetesi ve çetenin başındaki Küçük John (Little John) ile tanışırlar. Küçük John, Robin ve kuzenlerini pek sıcak karşılamaz. Küçük John ve Robin, Baron’un arabasına saldırdığında kahramanlarımız genç ve güzel Marian Lancaster ile tanışırlar. Baron’un, Marian ile çok daha farklı planları vardır. John ve Robin, aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara koyarlar çünkü ikisi de Baron’un kurbanlarıdır. İkisi de, birbirini desteklemeye karar verirler böylece ortaya zenginden alıp fakire veren, fakirlerin koruyucusu; Robin Hood ve Sherwood çetesi çıkar.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!