Kök hücreden sperm üretildi
"...önemli bir soruyu da gündeme getirdi: Artık erkekler zamanını doldurmuş, gereksiz bir tür mü?"
Bu tür haberleri, daha doğrusu haberin üstüne yapılan yorumları oldukça sinir bozucu buluyorum. İnsanlığın faydası için tıpta gelişmeler elbette ki olmalıdır, kısırlara faydalı olacaksa bu gelişme de olumlu sonuç verir umarım.
Benim tepki gösterdiğim, bu tür gelişmeler olduğunda hemen sansasyonel sloganlarla etiketlendirilmeleri...
En üstteki cümleden yola çıkarak ben de benzeri bir mantık pekala kurabilirim.
Madem gereklilik-gereksizlik miktarı yalnızca üremedeki katkı baz alınarak hesaplanıyor...
"Kadınlar da ilk doğurganlık zamanlarından sonra yaşadıkları her dakika gereksizdirler." (diyebilir miyiz?)
Yani o sapkın mantığa eş değer bir mantıkla düşünecek olursak, 12-13 (belki daha erken) yaşta kadınlar hamile kalabiliyorlar. Bebek doğduktan hemen sonra anne olmadan da yaşatılabiliyor. Kadınlar da bu durumda 12 yaşına kadar mı gerekliler?
Bu haberi yorumlayan kişi bir amazon muymuş? Kadınlar kendi kendilerine üreyip erkek bebekler doğurduklarında onları yok mu edecekler ve yalnızca bir kadın dünyası mı söz konusu olacak?
önemli bir soruyu da gündeme getirmişmiş... Benim gibi düşünen ve hisseden erkekler olduğu sürece kadının ve erkeğin gerekliliği üzerine son yorumu daima erkekler yapacaktırlar