Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1195

_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
5 Ocak 2010       Mesaj #1195
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
TBMM'de Sinan Çetin'den şok sözler

cetin200 2101 334

TBMM bugüne kadar görev yapan dokuz bin milletvekilini temsil eden dokuz bin kırmızı-beyaz plastik top Şeref Holü'nün tavanına asıldı. "90. Yılda 90 Belge" isimli serginin açılışı, Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Başbakan az uyuyor
Sinan Çetin'in, Erdoğan ve milletvekillerine, "Sizin mutluluğunuz, toplumun mutluluğu demek. Çünkü siz milletin vekillerisiniz, kendinize iyi bakın. Hafif tedirgin, biraz yorgun görüyorum. Gerçekten kendinize enerji verin. Özellikle Başbakanımız biraz az uyuyormuş. Kendine iyi bakmayan, kendini mutlu etmeyen, benim bildiğim kimseyi mutlu edemez" demesi şaşkınlık yarattı.

Kendi çocuklarımızı öldürüyoruz
Christmas nedeniyle gittiği Almanya'da, "Berlin in Berlin" filminde oynanan Armin Block'un açılım sürecine ilişkin, "Sizin oradaki savaş bitti mi" diye sorduğunu anlatan Çetin, şunları söyledi:

"Oyuncu bana, 'Türkiye'de hala savaş devam ediyor mu?' diye sordu. Ben de kendisine bizim ülkenin hiçbir ülkeyle savaştığı falan yok. Çünkü oyuncu Türkiye'de yaşanan iç çatışmayı savaş olarak anlamış. Ben de kendisine, 'Biz başka ülkelerle savaşmıyoruz. Kendi çocuklarımızı bombalıyoruz. O çocukların cebinden de Türkiye Cumhuriyeti kimlikleri çıkıyor' dedim.

Armin buna hiç inanmadı, ben hâlâ ona anlatabilmiş değilim. Türkiye, kendi içindeki problemi çözemeyen bir ülke. Umarım bu tuhaflık bu sene en kısa zamanda çözülür. Siz içeri girip, ellerinizi kaldırarak çözebilirsiniz. Çünkü, sizden daha üstün bir güç yok."

Şahin'den yanıt
TBMM Başkanı Şahin, kendisinden önce söz alan Yönetmen Sinan Çetin’in açıklamalarına da yanıt verdi. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast eden kim olursa olsun, cebinde hangi nüfus kağıdını taşıyor olursa olsun, ülkenin birliğini bütünlüğünü ve devletin güvenlik güçlerini hedef alan herkesle bu ülkenin devleti, güvenlik güçleri mücadele eder, etmek zorundadır. Türkiye, huzurun, sükunun içinde, bulunduğu bir ortamda kalkınmasını daha ileri hedeflere götürebilir. Özellikle iç barış, her şeyden çok daha önemlidir. Bunu sağlamak için başta Hükümete, devlet erkini temsil eden tüm kurumlarımıza, TBMM’ye görevler düşmektedir. Bu görevler şu ana kadar layıkıyla yerine getirilmeye çalışılmıştır, bundan sonra da getirilecektir."