Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
04:13, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 13 Mayıs 2024 - 04:13
Arama
MaviKaranlık Forum
Latin Çiçeği ve Sağlık için Faydaları
-
Tek Mesaj #1
Misafir
Ziyaretçi
15 Ocak 2010
Mesaj
#1
Ziyaretçi
LATİN ÇİÇEĞİ
Diğer İsimleri :
Frenkteresi, Tropaeloum, Nasturtium, Capucine
Botanik Bilgi :
Latinçiçeğigiller familyasının örnek bitkisidir. Boyları 40 cm’den başlayıp kimi tırmanıcı türlerinde metrelerce uzayabilir. Türüne göre latinçiçekleri bir ya da çokyıllık otsu bitkidir. Gök yeşili yaprakları vardır.. Hoş kokulu parlak çiçekleri, kızıl, turuncu, sarı, maun ve krem renginde renklerindedir. Bitkinin tohumları fasulye iriliğinde olup bitki, tohumuyla çoğalır.
Yetiştirildiği Yerler :
Anayurdu Latin Amerika’daki serin And Dağları bölgesidir. Gösterişli çiçekleri ve yaprakları nedeniyle dünyaya yayılan latinçiçeği, ülkemizde de bazı yerlerde süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir.
Bilinen Bileşimi :
C vitamini, glükosilinat, hardal yağı ve ne olduğu bilinmeyen bakteri yok edici bileşikler bulunur. Bitkinin yaprak, çiçek ve yakıcı lezzeti olan çiçek tohumları salata olarak yenilir. Körpe çiçek tomurcukları ve yeşil durumdaki tohumları turşu yapılarak tüketilir.
Sirkesinin Yapılışı :
500 ml ( yarım litre ) sirkeye 25 tane çiçek kullanılıyor. Bunun için bir kavanoza beyaz üzüm sirkesini koyuyorsunuz ve içine çiçekleri atıyorsunuz. Kavanozu sıkıca kapatıp, ışık almayan bir ortamda 3 hafta bekletiyorsunuz.sonucunda salatalarda kullanabileceğiniz ve harika tadı ve rengi olan bir sirke oluşuyor.
Faydaları
İştah açarve hazmı kolaylaştırır.
İskorbüt hastalığına fayda sağlar.
Solunum yollarındaki rahatsızlık, bronşit, grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda etkilidir.
Saç dökülmeleri ve tırnak kırılmalarını önlediği düşünülmektedir.
Kullanım Şekli :
1-2 tatlı kaşığı bitki (yaprak-çiçek) karışımı üzerine 1 bardak kaynar su dökülüp 10-15 dakika süreyle demlendirilerek hazırlanan çay, günde üç kez birer bardak içilir.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 04:13
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...