Arama


ik_ra - avatarı
ik_ra
Ziyaretçi
19 Ocak 2010       Mesaj #2
ik_ra - avatarı
Ziyaretçi
İntihar olaylarının başlıca sebepleri; ağır seyreden hastalık ve sakatlıklar smilivkişinin kendini çaresiz ve ümitsiz hissettiği sıkıntılı hayat şartları gibi risk faktörleri sayılmakla birlikte asıl faktörün kadere ve ahiret gününe iman eksikliği olduğu kabul edilmelidir.
Dünyanın bir sınav yeri olduğunun unutulmasısmiliv alışılmış rahatlığın ve zevklerin kaybedilmesi karşısında panikleme
Allah'ın adil ve rahim olduğusmiliv sabrın önemi gibi temel inancın eksikliğismilivkişiyi hayata bağlayan bütün dalların kesilmesine yol açmaktadır.

Bu durumda insanın ''can yoldaşı'' denilecek seviyedesmilivkalp ve vicdan kültürü zengin bir arkadaş çevresinin olmamasısmiliven büyük eksikliktir...

Allah'a ve Âhiret Günü'ne inanan insansmiliv, hayatın sıkıntı ve güçlüklerine karşı sabırlı ve dayanıklı olur. Önemli olan kişininsmiliv, sadece sosyal normlara uyumu değil,kendi özel hayatı ve iç dünyasında da dinî ve ahlâkî emirlere uyumlu olmasıdır. Hemen hemen bütün dinlerde "irade eğitimi"ne yönelik uygulamaların olduğunu görürüz. Meselâsmiliv bir takım dinî akımların aşırı uygulamalarını bir kenara bırakacak olursaksmiliv İslâm dininde gün içerisinde belirli aralıklarla kılınan beş vakit namazsmiliv Ramazan ayı içerisinde tutulan oruçsmiliv, çok sade olan fakat kişiyi disipline eden ve ona irade gücü veren eylemlerdir. Bunun yanındasmiliv, konuşurken yalan ve gıybetten kaçınmaksmiliv diğer insanlarla ilişkilerinde zulüm ve haksızlıktan uzak durmak gibi davranışlarsmiliv kişismiliv günlük hayattaki bunalıma karşı daha dayanıklıdır çünkü zorluklar karşısında sığınacağı manevî bir sığınağı vardır. İmanı sağlam inançlı insan güçlüdür. Hayatın imtihanlarla dolu olduğunu ve sabretmesi gerektiğini düşünür.
İntiharı önlemenin en önemli ve etkili yolusmilivsağlam bir iman ve dini hayattır.

Allah içimizden imanı ,smilivçevremizden de imanlı insanları ayırmasın
Son düzenleyen Safi; 11 Aralık 2017 13:54