Herkesi Etkileyen Hikaye
bende yıllar önce biryerlerden duymuştum size aktarıyorum,,
yaşlı adam her gün olduğu gibi o günde yaşlı arabası ile komşu köyden süt toplamak için yola düşmüştü.tüm geçimini yaşlı arabası ile süt toplayarak bunları satarak sağlıyordu.bir müddet gittikten sonra yol kenarında lüks bir araba duruyordu.arabanın sahibi yaşlı adama en yakın benzinliğe kadar arabasını çekebilirmisin diye sordu.yaşlı adam tabi diyerek yaşlı arabasıyle lüks arabayı benzinliğe kadar çekti.lüks arabanın sahibi cebinden para çıkararak yaşlı adama uzattı.yaşlı adam ise
-Bir arkadaş zorda kalan bir arkadaşa yardımda bulunduğunda karşılığı para değildir diyerek parayı reddetti.
birkaçyıl sonra yaşlı arabası artık harekat etmiyordu.yaşlı adam geçim sıkıntısı çekiyordu.bir gün kapısını biri çaldı.kapıyı açtığında geleni fakir evine davet etti.adamı tanımıyordu.gelen adam bir mektup getirdiğini söyleyerek yaşlı adama uzattı.mektubu açtı.şunlar yazılıydı
-duydum ve çok üzüldümkü zor durumdaymışsın.evet bir arkadaş bir arkadaşına zor gününde yardım etmeli,dışarıdaki son model araba senindir.imza henri ford.....
yaşlı adamın gözlerinden yaşlar boşanıyordu.....evet mektup arabasını benzinliğe kadar çektiği şahıstı.