Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı ya arkadaşlar ben computeri yeni aldım bi cd taktım şimdide bi mavi ekran geliyo a problem felan diyo eski çalışan güvenli ayarlara dön diyorum olmuyo yine mavi ekran geliyo yütfen yardım yaaaa
Mavi Ekran Hatasının birçok çözümü var. Ancak en çok işe yarayanı ve makbul göreni
CHECKDISK komutudur.
Eğer bilgisayarınız başlarken;Bios'tan sonra,Windows yazısı geçerken yada geçtikten sonra mavi ekran geliyorsa işte yazacağım işlem bu şekilde oluşan mavi ekran hatalarını çözer.İlkin bilgisayarı kurdugunuz XP Cd sini takıyorsunuz.
Başlattığınızda bilgisayarınızı CD DEN ONYUKLEME ICIN BIR TUSA BASIN deyince herhangi bir tuşa basıyoruz. Ardından mavi ekranda Windows bilgisayarı kurmak için gerekli dosyaları hazırlar.O işlem bitince ekrana 3 seçenek gelir.İlkin Windows'u kurtarmak için R tuşuna basın der en üstte.Altında Windows'u kurmak için enter e basın ve en alttada başka birşey yazar.Biz en üstteki yazıyı dikkate alıyoruz ve R tuşuna basıyoruz.Ardından Windows MS-DOS moduna düşüyor.Ve komut satırı geliyor ekrana.Ve biz komut satırına bizi kurtaracak şu komutu yazıyoruz.
chkdsk /F /R
İşte bu komut
Hdd'yi tarıyor,
bad sektör varsa onarmaya çalışıyor,hdd üzerindeki hataları gideriyor.Harddiskinizin (Hdd) boyutuna göre 10 yada 30 dakika arasında sürebilir bu işlem.Sonuçtada hataları bulur ve önemli hatalar düzeltildi diye yazarsa eğer sisteminiz kurtulmuştur.Bilgisayarınızı yeniden başlatıyor ve bu arada Windows Cd nizi çıkarıyorsunuz.Ve bilgisayarınız artık mavi ekran hatası vermiyor ve başlıyor...