Arama


Ronin - avatarı
Ronin
Ziyaretçi
20 Ocak 2010       Mesaj #1
Ronin - avatarı
Ziyaretçi
Web tabanlı strateji oyunu, Erlikhan oyun özellikleri nelerdir?

ERLİKHAN

Tamamiyle Türkçe ve Türk yapımı olan web tabanlı bir strateji oyunudur.

erlikhank


Erlihkan’da dört farklı ırk bulunmaktadır. Her ırkın kendine göre avantajları ve dez avantajları vardır. Oyuncular oyuna başlarken üç ırktan birini seçebilmektedirler (Timurlular , Oğuzlar , İskitler) . Diğer bir ırk olan Erlikhan ise sistem tarafından yönetilmekte ve oyuncular tarafından seçilememektedir. Yer-Kut topraklarında hüküm sürmek ve bu toprakların Yek-Han’ı olma mücadelesi veren bu üç ırk ; ayrıca Gök-Tanrı’ya ihanet etmiş , karanlığın efendisi ErlikHan ile de savaşmak ve onun gazabından tüm dünyayı kurtarmak zorundadırlar. Bu amansız dünyada ; ordular kurabilir , bu orduları geliştirebilir , clanlara girebilir veya tek başınıza tüm dünyaya meydan okuyabilirsiniz!
Erlikhan oynamak için hiçbir ek program indirmenize gerek yoktur. Tamamen browser üzerinde çalışan flash tabanlı bir oyundur. Ücretsiz bir şekilde üye olup hemen oyuna başlayabilirsiniz.

OĞUZLAR

Osmanlılar, Selçuklular, Akkoyunlular gibi imparatorlukları, Anadolu’daki beylikleri ve asırlarca İran’ı yöneten Afşarlar, Kacarlar gibi hanedanları kuran en kalabalık Türk boylarından biri.

Efsaneye göre Oğuz-Han’ın soyundan gelmektedirler. Her biri kendi tamgasını ve sancağını taşıyan yirmidört koldan oluşurlar.
Önderlerine Yabgu denir. Dede Korkut destanları, içindeki tüm hikâyeler ve kahramanlarla birlikte Oğuzlara aittir.

Nispeten daha zayıf askerler, ancak hızlı çoğalan nüfus ile daha fazla asker eğitimi ve kaynak üretimi
  • Kuşatma silahlarına karşı daha dayanıklı binalar ve taş surların sağladığı ek şehir koruması
  • Saldırısı güçlü
  • Dengeli stratejik yapısı ile yeni başlayan oyunculara daha uygun bir ulu
  • En önemli kaynak: Odun
  • Çevrimiçi olma gereksinimi: Orta

TİMURLULAR

Emir Timur’un kurduğu hem Moğol hem de Türk coğrafyasına birkaç asır boyunca hükmeden bir imparatorluktur. Şahruh ve Uluğ gibi büyük hükümdarlarıyla sadece askeri değil sanat, edebiyat ve bilim alanında da çağının merkezi olan bir devlettir.
Başkentleri Semerkant zamanının en görkemli şehirlerinden biri olmuştur.

İyi zırhlanmış ve savunması güçlü (ancak diğer ulusların askerlerine göre daha yavaş olan) askerler.

  • Büyük sığınakları sayesinde saldırılara karşı daha güvenli üsle
  • Savunmuları ön planda
  • Çeşitli stratejileri uygulayabilmeye müsait bir ulusÇevrimiçi olma gereksinimi: Düşük
  • En önemli kaynak: Demir

İSKİTLER


Eski çağlardan beri Turan bozkırlarının tek hâkimi olan ve binlerce yıl geçmesine rağmen asla unutulmayan bir kavim. Steplerin en eski ve en köklü kavmi.

Antik dönemde Asurlar, Medler, Urartular ve Perslerle savaşan. İskender’in fetihlerine hatta Roma dönemine kadar varlığını sürdüren İskitler farklı zamanlarda özellikle İran ve Yunan kavimlerinin kültür hafızasında büyük korkulara yol açmışlardır. Hindistan’a bile akınlar düzenlemiş dönem dönem hakimiyet kurmuşlardır.

Hızlı, yağmacı ve saldırı gücü yüksek (ancak savunma gücü zayıf) ordular

  • Dengeli bir ırk,
  • Küçük sığınakları nedeniyle saldırılara karşı zayıf şehirler
  • Saldırgan stratejiler uygulamaya oldukça uygun bir ulus
  • En önemli kaynak: Taş
  • Çevrimiçi olma gereksinimi: Yüksek

NASIL OYNANIR?

harita1


Öncelikle GameTurk portalına üye olarak oyunu aktivite ediyorsunuz.Bu işlem sadece 5 dakikanızı alacaktır.Daha sonra hemen oyna kısmana tıkladığınızda oyun karşınıza çıkıyor.10 dakika içinde oyuna başlamış olacaksınız.

Oyunda köyleriniz bulunuyor ve bu köyleri inşa ederek yeni köyler oluşturuyorsunuz.10 köy kurduktan sonra anıt dikiyorsunuz. Anıt 10 olduğunuzda oyunu bitiriyorsunuz.Ancak bu hiçte kolay değil ,bu konuma gelene kadar bir çok savaşa girmeniz gerekiyor,ve bu savaşlarda çok fazla kaybınız

olursa ekonomik olarak zayıflıyorsuz.Oyunda ekonomi ve nufus ön planda tutulmuş.Gelişmeniz ve yeni köy kurmak için kaynak çok onemli.

harita2

Köyünüzün yakınlarında madenler bulunuyor,bu madenlerden mavi renkli olanlara işçi gönderebiliyorsunuz.Köyün etrafında bir çember var ve sadece bu çember içerisinde olan madenlere işçi gönderebiliyorsunuz.Zamanla bu çember genişleyerek daha çok kaynak almanızı sağlayabilir tabi yakınınızda bir maden varsa.

Oyuna sonradan başlamanızın, çok büyük bir dezavantajı yok.Herkes 10 köy kurabiliyor yani listenin en başındaki oyuncuyla belli bir süre sonra aynı güçlükte olabilirsiniz.En önemlisi Doğru zamanda ,doğru hamleleri yapabilmek.Bunu başarmak içinde iyi bir strateji gerekiyor.

erl3

Erlikhan siz oyundan çıktıktan sonra da devam eden bir strateji oyunudur. Oyundan çıkmadan önce yaptığınız bütün işlemler siz yokken de devam eder. Bir bina yaptırdıysanız o bina süre dolunca siz oyunda yokken de biter , bir yere saldırı yolladıysanız saldırı zamanında siz oyunda yokken dahi gerçekleşecektir. Siz yokken oyunda nüfusunuz , kaynaklarınız artacaktır… Fakat gelişmek , yeni binalar yapmak , yeni şehirler kurmak ve saldırmak için oyunda aktif olmak durumundasınızdır yoksa köyünüz başka oyuncular tarafından yağmalanabilir ve askerlerinizi savaşlarda kaybedebilirsini

erl2

SAVAŞLAR


Oyunda siz ve varsa birliğiniz dışındaki herkes sizin düşmanınızdır. Oyunun temel mantığı savaşmak ve savaşları kazanmak üzerine kurulmuştur. Oyunda herhangi bir oyuncu üzerine geldiğinizde ve “Asker Gönder” seçeneğini seçtiğinizde karşınıza hangi işlemi yapmak istediğiniz soracaktır. “Saldırı” , “Yağma” , “Destek” seçeneklerinden birini seçtikten sonra karşınıza asker sayılarını belirleyeceğiniz ekran gelecektir. İster bir oyuncuya destek verebiir onunla beraber düşmanlara karşı savaşabilirsiniz isterseniz siz başka düşmanlara saldırabilir , onların köylerine zarar verebilir yada kaynaklarını yağmayabilirsiniz.

erl1

Oyun Nasıl Bitiyor ?

Oyunu tek başınıza bitirmeniz neredeyse mümkün değildir. Mutlaka bir clanda olmasınız. Oyunu seviye 10 anıt yaptıktan sonra Erlikhan’ın ordusu ile savaşan ve onu yenen birlik kazanacaktır . Diğer oyunların aksine anıt seviye 10 olduktan sonra oyun bitmemektedir. Yeryüzünün efendisi oyun boyunca sizlere küçük saldırılarda bulunacak ve en sonunda bütün gücüyle seviye 10 Anıt yapmış kişiye saldırı düzenleyecektir. Sizin amacınız ; Bu saldırıyı püskürtüp dünyayı Erlilkhanın gazabından korumaktır.
Son düzenleyen nötrino; 14 Temmuz 2013 22:37