Arama

Antika Eşya Resimleri - Tek Mesaj #2

ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
30 Ocak 2010       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Antikalar - Antika Resimleri
Alıntı

Antikalar ve antikacılık uzmanlık gerektiren bir konudur. Bu sebeple eklenen resimlerin alt bilgileri verilmelidir.

Topkapı Sarayı'nın Saatler Bölümü'nde yer alan yaklaşık 380 eserin çok önemli bir grubunu, yüzyıllar boyunca Sarayın Hazine, Harem, Köşkler gibi bölümlerinde ve diğer saraylarda kullanılmış, çoğu padişah hazinesine ait saatler oluşturmaktadır. Topkapı Sarayı, 3 Nisan 1934'te müzeye dönüştürüldükten sonra satın alma ve bağışlarla zenginleşen koleksiyonunun önemli bir grubu ise, Avrupa’dan satın alınarak imparatorluğa girmiş olan diplomatik armağanlardan oluşur.
16. yy'dan itibaren Avrupalı hükümdarların, Osmanlı padişahlarına gönderdikleri diplomatik armağanlar içinde birçok saat de yer almaktadır. Ayrıca Saray tarafından da çok sayıda saat satın alınmıştır. Bu eserlerin önemli bir kısmı günümüze ulaşamamıştır. Elliyi bulan Türk saatlerinin dışındaki eserler ise Alman, Avusturya, İngiliz, Fransız ve İsviçre'ye ait olmak üzere toplam beş Avrupa ülkesine ait olup 16. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar uzanır. Bugünkü Saray Koleksiyonu ise 16. yüzyıldan 20. yüzyıl başlarına kadar uzanan zaman dilimi içindeki Avrupa ve Osmanlı-Türk saatlerinden oluşur.
İngiliz Oturtma Saati
1583 yılında I. Elizabeth tarafından Osmanlı Sultanına gönderilen 500 pound değerindeki saat, armağan İngiliz saatlerindendir.
Ad:  konu070401xbc2.jpg
Gösterim: 1050
Boyut:  54.7 KB
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!