Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Şubat 2010       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu işi şu şekilde açıklamalıyım ki şüphesiz son kitap ve diğer üç büyük kitabı kapsayan tek kitap kuran ı kerimdir bundan 1500 yıl önce yazılmış olmasına rağmen bugün bilimde yeni bulunana bilgileri içinde barındırmaktadır.Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün ardarda gelişinde temiz akıl sahipleri için gerçekten ayetler vardır.



KURAN' DA ARI İLE İLGİLİ AYETLER
MAKALELER

Kuran-ı Kerim








Balarıları Kuran'da Allah'ın dikkat çektiği canlılardandır. Allah Nahl Suresi'nde arıların Kendi vahyi ile hareket eden canlılar olduklarını şöyle bildirmektedir:

Rabbin balarısına vahyetti: Dağlarda, ağaçlarda ve onların kurdukları çardaklarda kendine evler edin. Sonra meyvelerin tümünden ye, böylece Rabbinin sana kolaylaştırdığı yollarda yürü-uçuver. Onların karınlarından türlü renklerde şerbetler çıkar, onda insanlar için bir şifa vardır. Şüphesiz düşünen bir topluluk için gerçekten bunda bir ayet vardır. (Nahl Suresi, 68-69)
bu bilogiler şu an araştırılmakta ve arıların neden evlerini kovan biçiminde yapması gerektiğini anlamaya çalışan bilim adamları bunun kuran da 1500 yıl önce geçtiğine inanamamışlar ve müslüman olmuşlkardır [alıntı değildir]