Arama

Köşe Yazısı ve Makaleler - Tek Mesaj #158

asparagas23 - avatarı
asparagas23
Ziyaretçi
28 Temmuz 2006       Mesaj #158
asparagas23 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
KafKasKarTaLi adlı kullanıcıdan alıntı

Altemur KILIÇ

YENİ ORTA DOĞU DÜZENİ

Mısır eski Başkanı Cemal Abdülnasır'ın, Amerıkalılara bir sözü vardı; "Siz Amerikalılar öyle anlaşılmaz yanlış şeyler yaparsınız ki insan bunlarda acaba bizim anlayamadığımız bir sebep, bir keramet mi var diye düşünür." ABD, özellikle Bush yönetiminde, öyle şeyler yapıyor ki insan böylesine büyük hataları nasıl yapıyorlar, yoksa bunlarda bizim anlayamadığımız derin sebepler mi var diye düşünüyor. Şu son zamanlarda, Irak'a karşı yapılan hareketin -sonradan olanlar ve ortaya çıkanlar ve çıkmayanlar düşünülünce- ne mantığı ne kerameti vardı? Saldırının başlıca gerekçeleri, -Saddam'ın toplu imha silahları yaptığı ve terör örgütleriyle ilişkileri olduğu iddiaları- boş çıktı. Bütün gayretlere rağmen, ne Amerika tarafından ispat edildi, ne de uluslararası kurumlar tarafından kanıtlandı. Ama saldırı Irak'ı alt üst etti, kan gölüne çevirdi, Orta Doğu'yu karıştırdı. Condolleezza Rice Hanım,"Orta Doğu'da yeni bir düzen kurmanın zamanı geldi" demiş… Anlaşılan, ABD "yeni düzenini" kurmak için Orta'yı iyice karıştırmak istiyor. Denir ki "Yeni Dünya Düzeni" kurmak, Amerika'da iktidarda olan, "Yeni muhafazakârların" (New Con) amacıdır… Aynı amaç başka adlarla, Hitler'in de amacı idi.
Irak'ta düzen, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Orta Doğu'daki Osmanlı düzeni, işgüzar İngiliz ve Fransız bürokratlar tarafından masa üstünde, yapay olarak kurulmuştu… Irak hudutlarının, iki ülkenin rekabet ve çıkarlarına göre ve etnik dinî gerçekler dikkate alınmadan. Yapay olarak çizilmesi yüzünden gerçek "devlet" olamamış, istikrara kavuşamamıştı. Saddam rejimi de bu istikrarsızlığı, hunharca örten bir idare idi. Ama ABD'nin Irak'a, güya demokrasi ve huzur getirecek hareketi aslında neye yaradı? Iraklılar bugün Saddam'ı arar hale geldiler ve "kurtarıcılarına" lanet okuyor, silahla direniyorlar! Şimdi ABD bütün bölgeye "Yeni Düzeni" bu kafayla, bu yöntemlerle mi getirecek?

ŞÜPHELER
Fakat insan şimdi Cemal Abdülnasır gibi, ABD'nin bu inanılmaz yöntem ve hatalarının arkasında, bizim anlayamadığımız "derin" sebepler, kerametler hatta komplolar mı var diye düşünüyor! 11 Eylül saldırılarından sonra bazıları, bunları Ortadoğu'da "YENİ DÜZEN" ve "Büyük Orta Doğu Projesi"ni başlatmak için, ABD gizli servislerinin yaptığını ileri sürmüşlerdi de, gülüp geçmiştik. Ama şimdi "Yeni Düzeni" kurmak için, müsait zemin yaratmak teşebbüsleri ortaya çıktıkça insanlar, ister istemez "acaba" diyorlar! Ama ben hâlâ "bu kadarı da fazla" derim!

Bu şüpheler, komplo teorileri bir tarafa, Türkiye için hayati önemi olan, dün de belirtmeye çalıştığım gibi, bu projelere kenarından köşesinden, alet olmamaktır. Çünkü son tahlilde, Washington'da "Condi ile Abdullah" tarafından üzerinde anlaşılan "Ortak Vizyonun" hiç de ortak görüş ve amaçları yansıtmadığı ve yansıtmayacağı ortada!
Ve İsrail ne yapıyor… Belli oluyor ki İsrail, bu proje ve muhtemel komploların içinde, odağında.
İsrail Devleti, Arapların gafleti ve bu arada, Filistin topraklarını Yahudilere satmaları sonunda kuruldu. Araplar birleşebilselerdi, buna engel olabilirlerdi ama yapamadılar yeni devlet gene gafletleri yüzünden büyük bir güç haline geldi.

İsrail'in yaşama hakkına kimse artık engel olamaz, ama "orantısız" saldırganlığı da mazur görülemez. İsrail'i başından destekleyen Türkiye'yi de sonunda karşısına alır!
Son saldırıları da şirazeden çıkmış ve Türk toplumunda tepkilere, en kötüsü Yahudi düşmanlığının canlandırılmasına yol açmıştır. Oysa İsrail devletini ve harekâtlarını, genel olarak Siyonizm'i Türklüğe ve devlete sadık Yahudi kökenli vatandaşlarımızdan soyutlamak gerek! İsrail'in orantısız saldırılarını tasvip etmemek başka, milli çıkarlar konusunda "İsrail kadar olamamak" başka, Hitlervari topyekûn Yahudi düşmanlığı da başka. Böylesine anti-semitizme Türkiye'de imkan vermemek gerek!

yazar şüpheler bölümünde ikiz kulelerin amerıka işi olduguna pek ınanamamış gıbı ama bundan yaklaşık 300 yıl once fransız ıhtılalının cocuklara gosterıldıgı gıbı halk ayaklanması degılde mason lacası yahudılerının taaa hz. isa zamanında oldurulen baslarının ıntıkamını almak ıcın fransız ıhtılalını maske olarak kullanıp donemın dındar hrıstıyan krallarını katlettıgını dusunursek yazarın pekte ssaırmamamsı lazım bence bu sadece orneklerden bırı