Arama


Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
28 Temmuz 2006       Mesaj #14
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
IMF, 3'üncü ve 4'üncü gözden geçirmeleri bugün görüşecek...

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) karar makamı olan İcra Direktörleri Kurulu'nun bugünkü toplantısında, Türkiye'nin IMF ile yürüttüğü Stand by programının 3'üncü ve 4'üncü gözden geçirme dönemleri ele alınacak. Toplantı sonucunda, söz konusu gözden geçirmelerin resmen sonuçlandırılması ve Türkiye'ye toplam 1,9 milyar dolar tutarında, iki yeni kredi diliminin serbest bırakılması bekleniyor.


IMF İcra Direktörleri Kurulunun, Türkiye'nin programını ele alacağı, geçen hafta IMF'nin Dış İlişkiler Direktörü Mesud Ahmed tarafından açıklanmıştı. Türkiye, kurulun bugünkü toplantısının gündeminde ikinci sırada bulunuyor.
Toplantının ardından, IMF Başkanı Rodrigo de Rato veya IMF Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger'in imzasıyla, Türkiye ekonomisine dönük genel bir değerlendirmenin yayımlanması da bekleniyor.
Bu arada Üçüncü ve dördüncü gözden geçirmelerinin resmen sona ermesinin ardından, gelecek haftalarda IMF heyetinin beşinci gözden geçirme dönemi için Türkiye'ye gelmesi öngörülüyor.
Türkiye'nin 10 milyar dolar destekli son stand-by programı, geçen yıl yürürlüğe girmişti.

28.07.2006 10:11:00