Arama

nötrino
Yasaklı
3 Şubat 2010       Mesaj #13
Yasaklı
Alıntı
Teamoore adlı kullanıcıdan alıntı

Anlıyorum en azından hayvanlar ve bilim konusunda profesyonelliğinizin var olduğunu düşünüyorum. Bende çok okuyorum, ilgileniyorum ama bu kadar uzman seviyesinde bilgim yok hala. Bu yeni keşfedilen salyangozun adı nedir? Hangi bölgelerde yaşarlar ve çoğaltılmaları ile korunmaları dünya için yararlı olur mu?

Asıl alanım Bilim Felsefesi ve uzay. Bu nedenle doğal olarak tüm bilimlerle ilgileniyorumdur.Dediğim gibi bilim benim yaşam biçimim (özellikle Uzay Bilimleri,Astronomi).Birşeyleri ezbere,sadece bilmek adına değil;gerçekten öğrenmek,merak ederek(bilimsel merak),araştırarak(sağlam kaynaklardan) bilerek öğrenmek sizi her zaman ileriye taşır.Zamanla bilginizin arttığını farkedersiniz(Bu birikim öyle kolay sağlanmıyordur tabiki,çaba ,emek,gerçekten öğrenmeyi istemek ve bilimsel merak gerekir).

Yeni keşfedilen bu canlının adı Elysia chlorotica dır.Genel olarak kabuksuz deniz sümüklü böceği olarak geçiyordur Salyangoz değil ,salyangoz türünün alt sınıfından dır sümüklü böcekler. Bu canlı bir alg türüyle besleniyor ve bu alg türünün kloroplastlarını kendi hücrelerine dahil edebilme özelliği de taşıyabiliyordur Adı üzerinde denizlerde bulunan ve yaşayan farklı bir sümüklüböcek türü .Bu canlı üzerinde çalışmalar sürdürülüyordur.Kloroplast bulundurması gerçekten ilginç olarak değerlendiriliyordur.Bu canlılar fotosentez yapabilir mi?? mesela bitkiler gibi kloroplast bulundurduğuna göre bu da başka bir soru ama fotosentez için sadece kloroplast bulundurmak yetmiyordur Başka önemli etkenlerde gerekir(güneş ışığı,CO2 vsvs gibi)Bu canlının korunması tabiki yararlı olucaktır Her canlının bir yaratılma sebebi vardır ki kloroplast bulundurması gerçekten ilginç... Daha fazla bilgi için, Tübitağın sitesine ya da Tübitak Bilim ve Teknik Dergisine bakabilirsiniz