Arama

ICE-MAN - avatarı
ICE-MAN
Ziyaretçi
3 Şubat 2010       Mesaj #4
ICE-MAN - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
medu07 adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar 2 sene boyunca hdd'mi sorunsuz bi şekilde kullandım.Fakat geçenlerde bilgisayar kilitlenmeye başladı format atmayı denedim atmadı ve sürekli fotmat sırasında kilitledi. bilgisayarı açmayı denediğimde bad sector hatası verdi bende 2. hdd olarak taktım içindeki bilgileri almak için fakat başka bir bilgisayarada taksam kendi bilgisayarımada taksam windows açılmıyor kilitlenip kalıyor başlangıçta. biosta hdd 320gb olarak görüor fakat format atmayı denediğim zaman o hdd incelemeye gelince kilitliyor kalıyor. hiçbir şekilde ne biçimlenebiliyor nede kurulum yapılabliyor. sorun acaba hdd anakartındamı yoksa disk komple mi gitmiş.. ayrıca tüm hdd bad sektör ve kurtarma programları denenmiştir ama netice alınamamıştır. çözüm ne olabilir. acaba aynı model bi hdd alsam onun anakartını taksam içindeki bilgileri alabilirmiym. önerilerinizi bekliyorum.

eğer disk sürekli kilitleniyor ise büyük ihtimalle tamamen bozulmuştur.. Diski başka pcye taktım derken eğer direk kendi diskinizden başka pc ye bağlayarak açmaya çalıştıysanız zaten bu mümkün değil ancak kendi diskinizi ikinci disk olarak bağlarsanız açma ihtimaliniz olabilir..
Aynı marka yeni bir disk almanız hiç birşeyi değiştirmez eğer eski diskiniz bozulmuş ise onu söküp yeniye takma gibi bir şansınız yok.. Eğer kendiniz başa çıkamayacak ve diks içindeki bilgiler önemliyse daha profesyonel bir tamirciye baş vurup şansınızı deneyebilirsiniz..