Arama


GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
28 Temmuz 2006       Mesaj #40
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
ABANT
Abant her mevsim güzeldir. Ama en çok her yanın karla kaplandığı, gölün buz tuttuğu kış aylarında.

Abant, çevresi çam, köknar ve kayın ormanlarıyla çevrili küçük bir göl. Kışın hemen hemen dört ayı her taraf karla örtülüyor ve gölün yüzeyi buzla kaplanıyor. Buz çok sağlam gibi görünse de üzerinde yürümeyi hiç bir şekilde denemeyin. Abant hafta sonu oldukça kalabalıklaşıyor. Özellikle de kış aylarında. Göl çevresindeki tesislerde kalanların kalabalığına, bir de günübirlik gelenler ekleniyor. Abant’ta günü geçirmenin en keyifli yolu göl çevresinde dolaşmaktır. Tamamını olmasa da bir bölümünü yürüyerek dolaşın. Temiz dağ havasını doldurun ciğerlerinize, dinçleştiğinizi hissedeceksiniz. Dilerseniz faytonla ya da atla da dolaşabilirsiniz. Yol buzluysa kızak da kullanılıyor.

Göl turunun en keyifli yanlarından biri, yorulup karnınız acıktığında bir şeyler yeyip içmek için iyi günübirlik tesislerin olmasıdır. Abant Köşkü de bunlardan biri. Köşk gece konaklamak için de uygun ama en çok göl manzarasına hakim terası tercih ediliyor. Tereyağında alabalık ya da mangalda et tercih edilebilir. Soğuk kış gecelerinde sucuk ekmek ve sıcak şarap partileri de yapılıyor.

Abant yalnız kış günlerinde değil, diğer mevsimlerde de güzeldir. İlkbaharla birlikte gölün yüzeyi nilüferlerle dolar. Parlak yüzeye gölü çevreleyen yemyeşil dağların görüntüleri düşer. Binbir çiçek, yabani bitki fışkırır her yandan.

Gölde ücret karşılığı alabalık ve benekli mercan avlanabiliyor. Kara avcılığı da mümkün olabiliyor.

Gölün çevresinde 3 otel var. Abant Palace 5 yıldızlı ve kapalı havuzu, jimnastik salonu, saunası, oyun odaları ve çocuk odalarıyla bir ailenin dolu dolu tatil yapabilmesi için her şeyi barındırıyor bünyesinde.

Abant’da sadece haftasonu tatili değil, daha uzun süreli tatilleri de düşünebilirsiniz.
Abant’dan yaklaşık yarım saat mesafedeki Mudurnu ile Bolu, Gölcük, Yedigöller, Kartalkaya günübirlik gidilebilecek yerler arasındadır.
Son düzenleyen _Yağmur_; 26 Nisan 2016 17:22