Arama


GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
28 Temmuz 2006       Mesaj #4
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Yoga Felsefesi
Temel Fikirler
1. Hint felsefesinde, yaşamın acıyla öğrettiği olduğu kabul edilir. Bu düşünce zamanla çileciliği doğurmuştur.
2. Gerçeğin canlı, yaşıyor ve değişken olduğunu bilmemiz ve bu bilgilere kendi çekirdeğimize inerek ulaşabileceğimizin farkına varmamız gerekir. Benliği tanımanın türlü yollarına Yoga denir.
İnsan gerçek özünü aramadığı, anlamaya çalışmadığı, kısaca bu maceraların en ilgincine ve yolculukların en derinine yani kendi içerisine giden yola çıkmadığı sürece kendi derinliğinin, yeteneklerinin ve yetilerinin bilincine varamaz ve yaşam bireye bunu öğretinceye dek tekrar ve tekrar onu doğurur. Sürmekte olan bu çarka Samsara denir.




Yoga’nın Temel İlkeleri


1- Doğru uygulama : Asanaların doğru uygulanması bedensel sağılığı koruyacak, kan dolaşımını düzenleyecek, iç organlara masaj yapacak, kasların sağlıklı çalışmasına yol açacaktır. Asanaların yavaş olarak zihinle uyum içinde yapılması bedensel farkındalığı, bedensel duyarlılığı çoğaltacak, bedensel esnekliği sağlayacaktır.

2- Doğru nefes : Derin ve doğru nefes gevşemeye, sakinleşmeye yardımcı olacaktır. Yaşam enerjisinin bedende sağılıklı bir biçimde aksamasına yol açacak, bireyi canlandıracak, zihnini tazeleyecektir.

3- Tam gevşeme – Tam dinlenme : Bedeni gevşetmek kişiyi diri bir canlılığa kavuşturacaktır. Gevşemiş, dinginliğine kavuşmuş bir beden ve zihinle gerginliklerle, sıkıntılarla ve kolay başedilebilecektir.

4- Doğru beslenme : Doğru ve sağlıklı beslenme bedensel ve zihinsel sağlığı korumada önemli rol oynar. Yoga’da yol aldıkça kişi doğal beslenmenin önemini, faydalı ve zararlı besin maddelerini kendiliğinden fark edecektir.

5- Olumluluk ve Meditasyon Uygulaması : Yaşama karşı olumlu tutum ve meditasyon, bireyin özünün ortaya çıkmasına, ruhsal gelişimine, doyurucu bir yaşam sürmesine yardımcı olacaktır. Olumluluk ve cesaret kişiye derin bir manevi yaşantının da kapılarını açacaktır.
Son düzenleyen Pasakli_Prenses; 22 Aralık 2008 23:01