Arama

nötrino
Yasaklı
5 Şubat 2010       Mesaj #18
Yasaklı
Alıntı

Çift cinsiyetli'nin ingilizcesi nedir? Bir sözlüğe baktım ama hermaphrodite'i bulamadım. Evet gündüz hiç penceremin yanında hava yağmurlu olmasına rağmen sümüklüböcek yokken, gece penceremin dibi sümüklü böcek doluyor. Sanırım meyveyi de seviyorlar. Bir tanesine elma verdim ve kibar kibar yedi. Bunların çok küçük silindir şeklinde yumurtaları oluyor mu?

Sülükler nerelerde bulunur? Kıbrıs adasına mümkün müdür? Ben rastlamadım.

Çift cinsiyetli nin ,ingilizce karşılığı dual gender demektir.Hermafrodit bilimsel anlamda çift cinsiyetli demektir Bilim dilinde hermafrodit olarak geçiyordur yani bilimsel bir terimdir.Bu canlılar yumurtlayarak çoğalırlar bir anda yüzlerce yumurta verebilirler.Yeni olgunlaşmaya başlamış meyve fidelerini kemirmeyi severler sümüklü böcekler.Sülükler daha çok tatlı sularda yaşıyordur.Rutubetli yerler ,denizler,bazı çamurlu alanlar bu özelliklere sahip yerlerde daha çok yaşarlar

Alıntı

Sülük ile solucanlar/kurt aynı mıdır?

Sülük,halkalı solucan türüne giriyordur.Halkalı solucan gurubuna giren diğer solucan türü ise toprak solucanlarıdır.Ayrıca, asalak yassı kurtlar (şeritler-tenya) gibi hermafrodit(çift cinsiyetli) solucanlarda mevcuttur.