Arama

Asla Bitmeyen Konu - Tek Mesaj #210

MaRgHeRiTa - avatarı
MaRgHeRiTa
Ziyaretçi
29 Temmuz 2006       Mesaj #210
MaRgHeRiTa - avatarı
Ziyaretçi
* Hulk deve dönüşürken üstündeki elbiselerin tamamı yırtıldığı halde donu neden yırtılmaz? Elastik midir, nedir?

* Neden bowling oynamaya gelen dolgun saçlı üç kızdan bir tanesi "Kızlar B planına hazırlanın" der? A planını denemişler midir? Denemişlerse nedir?

* Neden ayak serçe parmakları bir gariptir?

* İpana 7 reklamındaki kız, diş doktoru "ne zamandır İpana 7 kullanıyorsunuz?" diye sorunca neden cevap vermeyip aptal aptal sırıtır? İpana 7'nin insanları aptallaştıran bir etkisi de kanıtlanmış mıdır?

* Neden mavi bir sebze veya meyve yoktur?

* Neden her yerde bir ''Dostlar Kıraathanesi'' vardır?

* ColaTurka reklamında gökdelenden sepet sarkıtan şahıs Joe Efendi'ye "Six ColaTurka, two ekmek" derken niye Joe Efendi sepete yalnızca six ColaTurka koyup ekmekleri sallamamaktadır?

* Neden sokakta çiftleşen köpekleri ayırmak için üzerlerine su dökülür? Doğada yapışıp bir daha ayrılamamış köpek çiftleri var mıdır?

* Neden Türk filmlerinde üniversitede okuyan genci canlandıran karakterlerin tümü T cetveli taşır?

* Neden sokaktaki çöp kutularının üstünde 'çöp' yazar? "Başka bir şey kutusu" olma ihtimali var mıdır?

* Dekatlon niye vardır? Bütün bunları tek tek yapanlar olduğu gibi bir de bu 4-5 arkadaşın yaptığını yapan tek bir eleman var paket halinde sunuyoruz" demek mi oluyor?

* Neden Demet Akalın adlı şahıs "üşüdüm çok üşüdüm" sözlü şarkısına yaz günü, bir plajda, bikinili klip çeker?

* Neden hemen hemen tüm spor haberlerini pencere markaları sunar? Sporla pencere arasındaki bağlantı nedir?

* Neden vj'lerin program yönetmenleri onlara hep kötü kötü bakmaktadırlar?

* Neden herhangi bir toplu taşıma aracında birisinin cep telefonu çaldığında en uç noktadaki bile kafasını aralardan uzatarak o tarafa bakar? Teknolojiyi kullanmak merak uyarıcı bir olgu mudur yoksa utanç verici bir durum mu?

* Neden Eurovision, "örovizyon" diye okunurken Euro, "avro mu okunsun, yuro mu?" diye tartışılır?

* "Maç TRT'de izlenir'' yazılı bir pankart tutan adamın tribünde ne işi vardır?

* İnsanoğlu netten bir şey indirirken neden bilgisayarın başından ayrılamaz?

* Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazılır? Hipokrat yemininde"arabami temiz kullanacagım" şeklinde bir madde mi vardır

* Bulmacalarda boru sesinin karslığı neden hep "ti"dir? Bulmacaları hazırlayan arkadaşlar hiç "ti" diye ses çıkaran
boru görmüşler midir?

* Bir programı kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardır? O kadar parayı bayılıp bir bilgisayar programı satın aldıktan sonra"kabul etmiyorum" seçenegini işaretleyen bir takım saf kişiler mevcut mudur?

* Dolmuşlardaki fiyat tarifesinde "en kısa mesafe" neden "indi-bindi" olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mi binilir? Bir terslik yok mudur?

* Neden bazı kızlarımız şirin bir hayvancagız gördüklerinde "inanmiyorum!" derler, inanılmayacak olan nedir?

* Neden dükkanını kapatıp giden esnaf, kapıya "10 dakika sonra dönücem" yazar, ne zaman gittigini nasıl anlarız

* Televizyona çıkan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanlarin izledigini sanırlar? Örn: Su anda 70 milyon kisi bizi izliyor...

* Neden sınavlarda "4 yanlis bir dogruyu götürür" seklinde bir uygulama ile ögrenciler cezalandırılırlarda; "4 dogru bil, bir dogru da bizden" seklinde bir kampanya baslatılıp zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?

* Neden insanlar kapalı bir alandan yagmur yagan alana çıkınca kafalarını eğerler? Yağmura duyulan saygıdan midir yoksa ondan tırstıgımız için midir?

* Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalısırız? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardır?

* Neden insanlar birbirlerine sarılınca saga-sola sallanırlar?

* Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sınıfına kadar ögretmene "ögretmenim" diye seslenirken altıncı sınıfta bir anda "hocam" diye seslenmeye baslarlar?