Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Şubat 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MODELLİĞİN İNCELİKLERİ
Model olmanın ilk şartı, Model olmayı gerçekten istemektir. Sonrasında bu mesleği yapmak için sevmeniz ve kendinize güvenmeniz gerekir. Ailenizin desteği, sizin daha emin adımlarla yol almanız için çok önemlidir.
Manken , Model olmak isteyende aranan en önemli özelliklerden biride, podyumda yürümek için uzun bacaklı olmanızdır. Kendinizi değil, elbiseyi gösterecek vücüt ölçülerine sahip olmanız gerekmektedir. Boy olarak 1.80 ideal boydur.

Model olmaya karar verdikten ve ailenizin de desteğini arkanıza aldıktan sonra, cıkacağınız bu yolda başarıya ulaşmanızdaki en önemli nokta, sabırlı olmak asla aceleci davranmamaktır. Çabuk şöhret olmak, hemen zengin olmak istiyorsanız yanlış yoldasınız…Beklemek, mücadele etmek, bu yolda çok çaba sarfetmek gerekmektedir. Zaten yavaş ve sağlam adımlarla tırmanılan yolda zirveye ulaşmanın keyfi daha lezzetlidir. Kolay elde edilen başarı ve şöhret balon gibi sönmeye mahkumdur.

Model olmak isteyen kişi, daima vücut ölçülerine dikkat etmelidir. Bir ajansa müracaat ettikten sonra, müracaat formunda belirttiği ölçüleri daima korumak zorundadir. Çünkü Model olmak için yüz güzelliğinden çok vücüt çok önemlidir. Zaten hem yüz hem vücut güzelliği birleşince modellik kariyerinde bunun adı „topmodel“ dir. Fakat vücüt güzelliği yoksa dünyanin en güzel yüzüde olsanız manken , model olamazsınız. Ancak Foto Model olmak için vücut güzelliğinden çok, elbette yüz güzelliği şarttır.

Model olmak için 90-60-90 olmak gerekli değildir. Sıfır beden de olmanız şart değildir. Standart beden ölçüleri , Türkiye`de 36-38 bedendir. Erkek model adaylarının da kaslı bir bedene sahip olmaya çalışması gereksizdir. Geniş omuzlu olmak, elbiseyi en iyi şekilde taşıyacak ölçülerde olmak yeterlidir. İdeal beden diye bir kavram yoktur. Her modacı modelini seçerken kendi anlayışını ortaya koyarak seçer, işte o yüzden ideal ölçüler modacıya göre değişkendir.

Manken ve model olmak için fiziki görünüm ve bu mesleği yapmayı istemek gibi ön şartlara sahipseniz, bu konuyla ilgili ilk yapılması gereken şey ajanslara başvurmalısınız. 18 yaşından küçükler için aile büyükleriyle gitmeniz istenmektedir. Ajanslarda size yol göstereceklerdir ve durumunuz uygunsa kayıt yaptırabileceksiniz.

Doğru ajanslarla ve insanlarla çalışmak gerekir. Ancak işini iyi yapan firmalar sizi en iyi şekilde tanıtabilir ve yönlendirebilir.

Ancak bu, yolun başıdır, eğitim almanız, verilen eğitimlerde başarılı olmanız ve yönlendirileceğiniz her işte başarınız icin gereklidir.

MANKEN OLMAK İSTİYORUM

Merhaba Değerli arkadaşlar ajansımıza en çok sorularda biri olan nasıl manken olabilirim sorusuna cevap vermek ve manken olmak isteyen arkadaşlarımıza yol göstermek amacıyla hazırlanmıştır. Herkes Manken olabilirmi tabiki olamaz Ben manken olacağım diyen kişi değil sen manken olmalısın denilen kişi manken olabilir. mankenlik sekteründe aranan özelliklerden ilk başta gelen boyunuz estetik vucutlu yürüyüş e en güzel poz verme gibi yeteneklerinizde olmasi gerekli. Mankenlik dışarıdan ne kadar kolay görünsede aslında en zor mesleklerden birisidir. Mankenlik gerçekten kazançlı bir meslektir tabi işini kurallarına göre yapan kişiler için gerekli bu. Bazı mankenler artık populer oldum havasına girerlerse elbet onun populerliğini dibe indirecek kişilerde çıkacaktır peki ya sonra siz zamanında değerlendirmeyi düşünmediğiniz teklifler bile gelmeyebilir. Manken olmak için ne yapmam gerekiyor diyorsanız öncelikle piyasayı araştırıp en güvenilir ajansa başvurmanız gerekli. Önünüze gelen her ajansa BAŞVURMAYIN.! Eğer herhangi bir yere başvurursanız kurduğunuz hayallerin hiç birine asla sahip olamazsınız.

Manken Olmak için istenilen Özellikler Nelerdir

Manken olmak için ilk başta fiziki durumunuz çok önemlidir.Bu mesleği yapmayı istemelisiniz. manken olmak için kendinize uygun ajansları tercih etmelisiniz. Yaşınız 18 den küçük ise aile buyukleriyle gelmesi istenmektedir. Ajanslar size yol göstereceklerdir ve durumunu uygunsa kayıt yaptırabilir ve gelecek cevabı beklemelisiniz. Ancak bu yolun başıdır eğitim almanız gerekmektedir verilen eğitimlerde başarılı olmanız ve yönlendirileceğiniz her işte başarı gereklidir.

NASIL MANKEN OLURUM
Mankenlik ülkemizde ekonomik getirisi yüksek mesleklerden biri olmayı sürdürüyor.Ülkemizde tanınan mankenlerin büyük çoğunluğu GÜZELLİK YARIŞMALARINDAN gelmiş durumda bu nedenle manken olmanın en kısa yollarından biri eğer güzelliğinize de güveniyorsanız GÜZELLİK yarışmalarına katılmayı düşünmelisiniz.Manken olmanın en önemli kriteri vücudunuzun manken olmaya uygun olmasıdır;yani vücut ölçülerinize dikkat etmeniz gerekmektedir.Nitekim kaslı vücuda sahip olup da manken olmak isteyenler bulunmakta,yine güzel olduğu için mutlaka seçileceğine inanan kişiler bulunmaktadır ve ajanslara başvurmaktadırlar.Ancak ajansların belirttiği gibi asIl olan ne kaslı bir vücut ve çok zayıf olmak ne de çok güzel olmaktır önemli olan vücut ölçülerinizin mankenliğe uygun olmasıdır. Bununla birlikte mutlaka ajanslardan yardım almanız gerekmektedir.Çünkü manken gibi yürümek,nasıl formda kalacağını öğrenmek bütün bunlar öğrenmeniz gereken temel unsurlar.Ajansların karşısına veya ekrana çıktığınızda da davranışlarınızla ve yürüyüşünüzle de kendinizi hissettirmelisiniz.Oyunculuk için ise temel şartlardan biri oyunculuk yeteneğinin olmasıdır.Bununla birlikte tabi ki oyunculuk eğitimi almanızdır.Bu nedenle eğitimini almasanız da mutlaka kendinizi ispatlamanız gerekmektedir.Ekranlarda ünlü olan ve önemli dizilerde oynayan bir çok kişi eğitim almamasına rağmen yetenekli oldukları için dizilerde ve sinema filmelerinde oynamaktadırlar.Oyunculuk genellikle küçük rollerle başlamakta ve keşfedildikçe başrollere kadar uzanmaktadır.Oyunculuk için de ajanslar önemli katkılar sunmaktadır.Nitekim bu ajanslara başvurarak kendinizi gösterebilir ve ispatlayabilirsiniz.Aynı zamanda bu ajanslar yolu ile reklamlarda oynayabilir ve ekranların yeni yüzü olabilirsiniz.
Son düzenleyen Safi; 10 Mayıs 2017 15:38