' MARKA İÇİN EN DOĞRU YER BENİM KALBİM '
Aralık sayımızda Ipsos KMG tarafından yapılan'Türkiye'nin Yeni Rol Modelleri' araştırmasında kadınlar arasında birinci seçilen Gülben Ergen'le anket sonucu ve genel olarak reklam dünyasına bakışı ile ilgili keyifli
bir sohbet geçirdik.
Aralık sayımızda Türkiye'nin Yeni Rom Modelleri anketinde ikinci,kadınlar tarafından birinci seçildiniz.Bunu neye bağlıyorsunuz?
Önemsediğim tüm değerlerin doğruluğunu görüyorum.Detaylara bu denli takılmam konusunda kendimi eleştirmek yerine'aynen böyle devam' diyorum.Çok zor beğenen bir yapım vardır benim.Bakınca önce hatayı görür gözüm.
On ay olmuş'Uzun Yol Şarkıları' isimli akustik albümüm çıkalı ve hemen ardından uzun bir dinlenme dönemine geçmişim.Sosyal sorumluluk projeleri,günlük hayatın içinde yansıdığım basın haberleri ve birkaç röportaj dışında görünürlük katacak yeni bir ürün de eklememiştim hatta...Bu nedenle araştırmanızın zamanlaması da ayrı bir anlam katıyor sonuca benim için.
Sizce evli ve çocuklu olmanız bu sonucu nasıl etkilemiştir?
Evli ve çocuklu olmak pek rastlanmayan durum değil,hatta bolca var örnekleri.Eğer altını çizmemiz gereken
''evli olmak ya da çocuk sahibi olmak'' değil de ''aile'' olmayı gerçek yada doğru taşıyabilmekse,sonucu etkilemiştir.Böyle bakarsak vardır mutlaka etkisi,ama rol model olmak hassas bir konu.O kadar fazla değer barındırıyor ki içinde...Hele yaş grubu 15-35 yaş arası gibi bilinçli,seçici ve akıllı bir yaş grubu olunca daha da fazla önemsiyorum.
Sizi çok reklamlarda görmüyoruz.Rol alacağınız reklamları neye göre seçiyorsunuz?
En titiz ve hassas olduğum konudur hangi marka ile el ele vereceğim.Öncelikle benim inanmam ve ısınmam gerekiyor markaya.Ve isterim ki bana teklif getiren marka da araştırma yaptırmış olsun ve karşısına benim ismim çıkınca bilinçli bir teklifle gelsin.Araştırmaları fazlasıyla önemsiyorum.İsmimin gücüyle gelen reklam tekliflerinin içini dolu bulmuyorum.Böyle teklifler çok oluyor.Bir çok reklam filminde oynayıp ticari bakmaktan hoşlanmıyorum.Belki ismimin yanına koyacağım markanın da benim kadar bilinçli olmasını istediğimdendir.
Unilever son derece profesyonel bir yaklaşımla bana Rexona reklamları için geldi.Rexona hedef kitlesini tanıyan,ne yapmak istediğini bilen bir dünya markasıydı.Anlaşma aşamasına gelmemiz haftalar sürdü.Reklam filmi senaryoları,çok önemsediğim sloganları(Hayatın sahnesinde alkışları hak etmek için terleyeceksin)haftalarca çalışıldı ve her aşamayı benimle paylaştılar.Unilever Grubu,Lowe Ajans ve PR kısmında Excel ile çok severek çalıştım.
En çok hangi sektörlerden teklif alıyorsunuz?
Kadın hedef kitlesi olan markalar geliyor genelde.Bebek bakım ürünleri de var ama çoklukla kişisel bakım ve temizlik ürünleri.Bu durumdan memnunum.
Gülben Ergen markasının yönetimi için yardım alıyormusunuz?Bir ajansla çalışıyor musunuz?
Aldığım zamanlar oluyor dönemsel olarak,en son PRO İletişim ile çalışmıştım.İyi işler yaptık birlikte.Yaptırdığım araştırma sonuçlarını fazlasıyla önemsiyorum.ERA yapar araştırmalarımı.Celebrity araştırmalarında ve konumlamada çok başarılılar.Artı dostluklarım var.Fikrine çok inandığım,iltifat değil doğru gözlemleyen arkadaşlarıma danışır,fikirlerini alırım.Nihat'ın(Odabaşı) gözünü çok önemserim.Beni,yaptıklarımı ve rengimi doğru yansıtır ve üzerine kendi yorumumu ekler.Konumlamada belli bir noktadan sonra marka için en doğru yer benim kalbim.Duygularımın yaydığı koku beni yanlıştan kurtarıp doğruya götürebiliyor artık.Ben de aklımı karıştırmayarak yardımcı oluyorum.
Sosyal medyayla kendiniz bizzat mı ilgileniyorsunuz,yoksa yardım alıyormusunuz?
Sosyal medya benim en yakın arkadaşım,en vazgeçemeyeceğim alışkanlığım.Bu son yıllarda değil,yaklaşık 10 yıldır böyle.Ortaokul öğrencisi fanlar üniversitede okuyorlar şimdi,kopmadık.Kendi internet sitemin dışında,Facebook ve Twitter var şimdi.İletişimde çok sağlam bir platform olarak görüyorum interneti.Kendimi en doğru ifade edebildiğim yerler internet ve çok seçerek katıldığım televizyon programları.Işıklar yandığında,kostüm,saç,makyaj gibi detaylar eklendiğinde bulunduğunuz atmosfer yansıyor ister istemez.Ama evde kendimi en rahat hissettiğim halimle yazdığım yazılar,cevapladığım mailler çok daha gerçek oluyor.
Toplumdan aldığınızı topluma vermek adına yaptığınız sosyal sorumluluk çalışmaları neler?
Bu da son derece seçici olduğum bir başka konu.Şimdiye kadar birçok çalışmada yer aldım.KAGİDER'in Kadın Fonu Projesi'ni destekledim.Bu çalışmaların ortak özelliği,bulunduğumuz topluma gerçekten bir fayda sağlamaları ve benim ismimin o faydayı daha da artırmasıydı.Bu tip projelerde yer almaya devam edeceğim.Kendime ait bir platform oluşturma hazırlıkları içindeyim hatta.Mardin Bilge Köyü ziyaretim sonrasında yaşadıklarım,gördüklerim beni çok etkiledi.
Kaynak:MediaCat Dergisi