Arama


_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
10 Şubat 2010       Mesaj #9
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafirim Acil adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar Bana Başarı Lazım Msn Happy

Başarı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Başarı, istendiği varsayılan şey veya şeylere ulaşma işi veya istendiği varsayılan şey veya şeylerin kendisi.
Bir kişi kendisinin başarısını doğrudan kendi istedikleriyle tartar. Benzer şekilde, bir kişi, başka bir insan ve toplumun başarısı hakkında düşünürken de kendi istekleri önemlidir. Çünkü başkasının veya başkalarının başarısından bahsederken, onların istekli olduğunu düşünmeli ve bu isteklerin ne olduğu hakkında varsayımda bulunmalıdır, ki bu varsayımlar da kişinin kendi istekleriyle doğrudan alakalıdır.
Burada ki ikinci öğe ise, başarının hakkında düşünüldüğü kişi veya toplumdur. Aynı kişinin başka kişi veya toplumlar hakkında düşünürken istekleri değişmemesine karşın, başarı kriterleri değişebilir. Çünkü farklı kişi veya toplumlar için farklı istekler varsayabilir.
Başarının tanımı hakkında bir başka bakış açısı getirmek de mümkündür
Başarı, basit hâliyle "istenilen bir sonucu elde etmektir."
Kimi kişilerin, genel veya belli değer yargılarına göre "yanlış, kötü, zararlı" kabul edilen amaçlara ulaşma yolunda gösterdiği bir takım gayret ve girişimlerin istenen sonla sonuçlanması da o kişilerce başarı olarak değerlendirilse de, gerçek anlamda başarıdan söz edebilmek için "doğru,iyi, yararlı" sonuçlara ulaşılmış olması gerekir.
Pozitif bilim dallarında, elde edilen, ulaşılan sonuçlar; deneysel, matematiksel olarak da doğrulandığı, onaylandığı takdirde başarı olarak nitelenebilir. Bu türden bilimsel sınamalı başarılar, bir başka bilimsel çürütme ya da revizyona kadar geçerliliklerini, diğer bir ifadeyle başarı özelliklerini korurlar.
Toplumsal, psikolojik, beğeniler, değer yargıları; toplumdan topluma kişiden kişiye farklıklar gösterdiğinden, sosyolojik ve bireysel başarı algılamaları da bazen birbirine tezat oluşturacak biçimde değişikler gösterir.Başarı herkesin ulaşamadığı bir zenginliktir. Bu başarıyı isteyen ve çalışan herkes elde edebilir. Ancak dünyada bunun için uğraşan sayılı kişi var. Yani en iyisi başarmak için uğraşmaktır. Emin olun ki bir şeyi başarmak istiyorsanız başarırsınız.