Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
10 Şubat 2010       Mesaj #5
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

senden istediğim geçimini tarımdan sağlayan işçilerin yaptığı işler nolur bana bir cevap ver noluuuuuuuuur bu benim ödevim bana yardım edermisin? sana güveniyoruuuuuuuuuum

Ülkemizde tarımda çalışan başlıca 2 grup işçi vardır; sürekli işçiler ve mevsimlik işçiler.
Tarım işçileri çalıştıkları alana göre birbirine benzer ya da farklı işler yapmakta ve benzer ya da farklı sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Tarım o kadar geniş bir konu ki, yerine, toprağına, ürününe göre yapılan tarıma bağlı olarak işçilerin görevleri de farklılaşmaktadır.
  • Toprağın bakımı
  • Ürünün ekilmesi
  • Ürünün dikilmesi
  • Ürünün sulanması
  • Zararlılardan korunması
  • İlaçlanması
  • Ürünün toplanması
  • Toplanan ürünün taşınması
  • Pazarlanması için gerekenin yapılması
ve benzeri konular ziraatte işçilere düşen görevlerin bir kısmıdır. Her biri çok geniş inceleme gerektirir. Alttaki yazıyı okuyun ve sitemizdeki diğer mesajlar için linke tıklayın:

Tarım (Ziraat) Nedir?


Günümüzde tarım, büyük oranda ticari amaçlarla yapılmaktır. Özellikle ulaşımdaki kolaylıklar, tarım ürünlerini çok uzaktaki yerleşimlere bile hem ucuz hem de hızlı bir şekilde taşınmasını sağlamaktadır. Saklama ve soğutma yöntemleri geliştikçe, tarımda da önemli ilerlemeler oldu.

Bilimsel gelişmeler sayesinde, tarımsal faaliyetler çok farklı coğrafyalarda ve koşullarda yapılabilmektedir. Bitki ve hayvanların genlerinde yapılan değişiklikler sayesinde belli türlerin karşı karşıya olduğu hastalık riskleriyle savaşılabilmektedir. Buna ek olarak başvurulan tarımsal ilaçlamalar, her ne kadar verimi arttırsa da, doğaya ve ekin kalitesine zarar vermektedir. Ayrıca hayvanlara hormon verilerek daha kısa sürede daha çok et ve süt vermesi sağlanmaktadır. Bu yöntem ekinlerde de kullanılmakta ve bitkisel ürünlerin daha bol üretilmesini sağlamaktadır. Bununla beraber et ve süt üretiminde, hayvanlar küçük koğuşlarda aşırı beslenerek ve gün ışığına çıkarılmayarak verim arttırıcı etki oluşturulmaktadır. Ancak bunlar da yine ürün kalitesini düşürmekte ve doğallığı azaltmaktadır. Özellikle gelişmiş aşılama teknikleri, hayvan ve bitki türlerinin karşı karşıya olduğu hastalık riskleriyle savaşmaktadır. Ayrıca çoğu batılı toplum başta olmak üzere organik tarıma dönüş dikkat çekmektedir.