Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Şubat 2010       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Cennetliklerin Bazı Nitelikleri Ve Onlar İçin Hazırlanan

Bir Kısım Nimetler:


İmam Ahmed b. Hanbel... Ebû Hüreyre'den rivayet etti ki; Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"Cennete girecek olan ilk zümrenin suretleri, dolunay gecesindeki ay gi*bi (parlak)dır. Cennetin içinde yere tükürmez, sümkürmez, dışkı yapmazlar. Tarakları altın ve gümüşten, buhurdanlıkları da öd ağacından olup kokuları da misktir. Her birinin iki zevcesi vardır. Bu zevceleri o kadar güzeldir ki, bacak kemiklerindeki ilikler, etin üstünden görünür. Aralarında anlaşmazlık ve düşmanlık yoktur. Gönül birliği vardır. Sabah akşam Allah'ı teşbih eder-ier." [25]
Ebû Ya'lâ... Ebû Hüreyre'den rivayet etti ki; Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"Cennete ilk girecek olan zümrenin suretleri, dolunay gecesindeki ay gi*bi (parlak)dır. Onların peşi sıra gelenlerin suretleriyse gökteki en parlak yıl*dız gibi parlaktır. Orada küçük-büyük abdest bozmaz, tükürmez ve sümkür-niezer. Tarakları altından olup kokuları misk, buhurdanlıkları ise öd ağacm-dandır. Zevceleri, iri gözlü hurilerdir. Yaratılışları tek tip olup babaları Adem'in suretinde ve altmış zira' boyundadırlar."

Cennetlikler Kaç Yaşında Olacaklar?


İmam Ahmed b. Hanbel... Ebû Hüreyre'den rivayet etti ki; Rasûlul-lah(s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"Cennetlikler cennete tüysüz, kılsız, beyaz tenli, kıvırcık saçlı, gözleri sürmeli, yaşları otuz üç, tıpkı Adem (a.s.)'in yaratılışında, yani altmış zira boyunda ve altı zira eninde olarak gireceklerdir."
Taberanî... Muaz b. Cebel'den rivayet etti ki; Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"Cennetlikler cennete tüysüz, kılsız, gözleri sürmeli ve hepsi de otuz üç yaşında olarak gireceklerdir."

Cennetin Nuru, Pahası, Etrafının Hoşluğu, Sabah Akşam Manzarasının Güzelliği:


Yüce Allah buyurdu ki:
"Oranın neresine baksan, nimet ve büyük bir saltanat görürsün. Üzerle*rinde ince yeşil ipekli, parlak atlastan giyimlikler vardır. Gümüş bileziklerle süslenmişlerdir. Rableri onlara tertemiz içecekler içirir." (İnsan, 76/20-21)
"Orada temellidirler. Ne güzel bir yer ve ne güzel duraktır." (Furkân. 25/76) "Doğrusu cennette ne acıkırsın, ne de çıplak kalırsın. Orada ne susarsın. ne de güneşin sıcağında kalırsın." (Tâ-Hâ. 20/118-119)
"Orada yakıcı sıcak ve dondurucu soğuk görmezler." (İnşân, 76/13)

Cennetin Esintisi, Kokusu Ve Kokusunun Etrafa Yayılması:


Cennetin güzel kokusu bir kaç senelik yoldan ve çok uzak mesafelerden dahi hissedilir.
Bununla ilgili olarak yüce Allah şöyle buyurmuştur:
"Allah, kendi yolunda öldürülenlerin işlerini boşa çıkarmaz. Onları doğ*ru yola eriştirir, durumlarını düzeltir. Onları, kendileri için kokulandırdığı cennete koyar." (Muhammed, 47/4-6)
Ebû Davud et-Tayalisî... Abdullah b. Amr b. As'tan rivayet etti ki; Ra*sûluIIah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"Bir kimse gerçek babasından başka bir adamın oğlu olduğu iddiasında bulunursa. Cennetin kokusunu alamaz. Oysa cennetin kokusu, elli senelik -başka bir rivayete göre ise yetmiş senelik- yoldan hissedilir."

Cennetin Çarşısı:


Hafız Ebubekir b. Ebi Asım... Ebû Hüreyre'nin kendisiyle karşılaşan Saîd b. Müseyyeb'e şöyle dediğini rivayet etmişti: "Allah'tan dilerim ki; se*ninle beni cennet çarşısında bir araya getirsin." Saîd: "Orada çarşı var mı ki?" diye sorunca, Ebû Hüreyre dedi ki: "Evet vardır. Çünkü Rasûlullah (s.a.v.) bana şu haberi vermişti:
"Cennetlikler, amellerinin üstünlüğü sayesinde cennete girdiklerinde, dünyâ günlerinden cuma günü kadar olan bir zaman süresince kendilerine izin verilir. Cennet bahçelerinden birinde Cenab-ı Allah'ı ziyaret ederler. Onlar için nurdan, inciden, zebercedden, yakuttan, altundan, gümüşten, min*berler kurulur. Onların en aşağı mertebelisi -gerçi onların aşağı mertebelisi yoktur- misk ve kâfur tepeleri üzerinde oturur. Kürsülerde oturanların yerle*rinin kendilerinkinden üstün olmadığını görürler."

Cennetlikler Uyumazlar:


Hafız Ebubekir b. Merdeveyh... Câbir'den rivayet etti ki; RasÛlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"Uyku ölümün kardeşidir ve cennetlikler uyumazlar."
Taberanî... Câbir'den rivayet etti ki; RasÛlullah (s.a.v.); kendisine. 'Cen*netlikler uyurlar mı?'diye sorulduğunda şöyle cevap vermiştir:
"Uyku, ölümün kardeşidir ve cennetlikler uyumazlar,"

Cennetliklere Doğum Yoluyla Çocuk Bahsedilmesi:


Cennetliklerden biri, dünyadaki gibi çocuk sahibi olma arzusuna kapılır-sa (ona hemen bir çocuk bahşedilir). Bununla ilgili olarak şöyle bir hadis va-rid olmuştur: İmam Ahmed b. Hanbel... Ebû Saîd'den rivayet etti ki; Allah'ın Peygamberi (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"Cennette mümin kişi çocuk sahibi olmayı arzulayınca (karısının) hami*le kalıp doğurması ve çocuğunun da yaşını doldurması, arzu duyduğu o an*da hemen oluverir."

Cennet Ehlinin Kendi Kadınlarıyla Cinsel İlişki Kurmaları. Onlardan Biri Dilemedikçe De Çocuğu Olmaz:


Yüce Allah buyurdu ki:
"Doğrusu bugün cennetlikler eğlenceyle meşguldürler. Onlar ve eşleri gölgeliklerde, tahtlar üzerine yaslanmışlardır. Orada meyveler ve her istedik*leri onlarındır. Merhametli olan Rab katından onlara selâm vardır." (Yasin. 36/55-58)
İbn Mes'ud, İbn Abbas ve diğer bazı tefsircüer, ayette geçen meşguli*yetle, hurilerin bekâret zarını parçalama meşguliyetinin kastedilmiş olduğu*nu söylemişlerdir.

Cennet Ehlinin Hülleleri, Elbiseleri Ve Güzellikleri:


Allah'tan onlardan bize vermesini dileriz.
Yüce Allah buyurdu ki:
"Üzerlerinde ince yeşil ipekleri, parlak atlastan giyimlikler vardır. Gü*müş bileziklerle süslenmişlerdir. Rableri onlara tertemiz içecekler içirir." (in*san, 76/12)
"Bunlar, Adn cennetlerine girerler. Orada altın bilezikler ve incilerle süslenirler. Oradaki elbiseleri de ipektir." (Fâtır, 35/33}
"Doğrusu inanıp iyi hareket edenin ecrini zayi etmeyiz. İşte onlara, alt*larından ırmaklar akan Adn cennetleri vardır. Orada altın bilezikler takınır*lar. İnce ve kalın ipekliden yeşil elbiseler giyerek tahtları üzerinde otururlar. Ne güzel bir mükâfat ve ne güzel duraktır!" (Kehf, 18/30-31)
Buharî ve Müslim'in sahihlerinde rivayet olunduğuna göre RasûluUah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"(Cennetteki) müminin hüllesi (elbise ve zineti) abdest alırken suyun ulaştığı yere kadar uzanır."
Hasan-ı Basrî dedi ki: "Cennette erkekler üzerindeki hülle kadınlar üze-rindekinden daha güzeldir."