Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
12 Şubat 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

murat boz hangi takımı tutuyor?




Murat Boz'un tuttuğu takımı bilmiyorum. Hakkında aşağıdaki link ve yazıdan bilgi alabilirsiniz.

Murat Boz

Murat Boz
(d. 7 Mart 1980, Zonguldak), Türk müzisyen.

7 Mart 1980 tarihinde Zonguldak, Ereğli'de doğan Murat Boz, 1996 yılında İstanbul'a gelerek Güzel Sanatlar Lisesi eğitimini burada tamamladı. Bu dönem içerisinde Atatürk Kültür Merkezi ve Cemal Reşit Rey’de vokalist olarak performanslarda bulunan Boz, 1998 senesinde Milliyet Gazetesi’nin düzenlediği “Liseler Arası Müzik ve Halk Oyunları Yarışması”nda birinci oldu.
1999 senesinde Bilgi Üniversitesi'nde ‘Caz Vokal Bölümü’nü kazanan Murat Boz, 2003 senesinden beri İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’nde eğitimine devam ediyor. Şu ana kadar Tarkan, Shakira, Nilüfer, Nazan Öncel, Nil Karaibrahimgil, Grup Hepsi, Burcu Güneş ve Hande Yener gibi sanatçıların sahne performanslarında ve albümlerinde yer alan Boz, aynı zamanda birçok reklam müziğinde de bulundu (McDonalds, İstikbal, Cola Turka).

2006 yılının 16 Temmuz gününde “Aşkı Bulamam Ben” adlı single’ını yayınlayan Murat Boz, 25 Ocak 2007 tarihinde de “Maximum” adlı ilk albümünü piyasaya sürdü. “Aşkı Bulamam Ben” single’ı ile müzik çevresinden beğeni toplamayı başaran Boz, albümün prodüktörlüğünde Ozan Çolakoğlu yönetimindeki Sarı Ev ile birlikte çalıştı. Stardium Müzik Yapım etiketiyle yayınlanan albümden ilk video klip çalışması albümle aynı ismi taşıyan parçaya seçilirken, Murad Küçük video klibin yönetmenliğini üstlendi. 23 Temmuz 2007'de Püf adlı şarkısının klibi çekildi.
2008 yılının 14 Haziran gününde Dokuz Sekiz Müzik imzalı ikinci single çalışması 'Uçurum' ile müzik severler buluştu. Soner Sarıkabadayı eseri ve Suat Aydoğan düzenlemesi olan 'Uçurum' birçok ülkede cover olarak kullanıldı.
Murat Boz 2008'deki bir konserinde etek giymiş ve medyada giydiği etekle yer almıştır. Medya tarafından etek olarak lanse edilen kıyafet 'Uçurum' single çalışmasında işlenen 'Gladyatör' temasının parçası olan Roma Askerleri'nin deri savaşçı kıyafetleriydi.
Murat Boz 6 Ocak 2009'da çıkması planlanan 2.stüdyo albümü Şans'ın ilk çıkış parçası olan Para Yok şarkısını ilk kez Turkcell bünyesinde yayınladı. Şarkının prodüktörüğünü Ahmet Çelenk yaptı. Ersay Üner bestesi şarkının düzenlemleri ise Mustafa Ceceli'ye aittir.