Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
20:36, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Salı, 09 Aralık 2025 - 20:36
Arama
MaviKaranlık Forum
Macar Kebabı Tarifi
-
Tek Mesaj #1
Misafir
Ziyaretçi
12 Şubat 2010
Mesaj
#1
Ziyaretçi
Macar Kebabı
Servis (Kaç Kişilik):
8
Tek Kişilik Servis Kalorisi:
580
Hazırlama Süresi:
50dk
Zorluk Derecesi:
Zor
Gereçler:
beşamal sos içi; 1.5 su bardağı un 0.5 kg süt unun kavrulması için yeteri kadar sıvı yağ isteğe bağlı tere yağ da olabilir biraz 500 gr patlıcan 300 gr kabak 600 gr patates 400 gr havuç 150gr mısır 800gr kuş başı et
Yapılışı:
patlıcanı alalı beleli soyun ve kuş başı doğrayalım patatesi soyalım ve doğrayalım havucu soyalım ve doğrayalım kabağın dışını çizelim cekirdeğini çıkaralım ve kuş başı doğrayalım kabağı ve havucu ayrı ayrı tencerelerde haşlayalım pişinceye kadar patates ve patlıcanıda kızartalım bir tarafta etide pişirelim tencereye eti attıktan sonra kendi suyunu salıp çekene kadar bekliyelim kendi suyunu çektikten sonra biraz su ilave edelim ve pişinceye kadar bu işlemi deva edelim et pişene kadar diyer tarafta beşamal sosumuzu hazılayalım buyrun : tenceremize unu kavuracak kadar yağ dökelim yağ kızınca unumuzu tencereye alalım dikkat etmeliyizki yağ ne fazla nede eksik olmalı ne yağa girmemiş un nede çok yağlı olmamalı un hafif siyalaşıncaya dek kavrulmalı ve kavrulduktan sonra ocak kısılarak süt yavaş yavaş verilmeli tuzu atılmalı bir iki taşım akışkan muhallebi kıvamına gelinceye değin karıştırarak kaynatılmalı içine varsa et suyu tuzot atılabilir ve beşamal sosumuzda hazır şimdi diyer tarafta hazı olan patlıcan kasbak mısır et ve patatesi karıştırarak bir tepsiye yayalım üzerine sebze ve etler kapanacak şekilde beşamal sosumuzu yayalım bir mukavva veya ser ve diz bir şeyle sosumuzu düzeltwelim üzerine biraz kaşar rendesi ve toz biber sepeleyelim ve orta ateşte yanan ısınmış fırınımızın üs gözüne koyalım üzeri kızarana deyin pişirelim üzeri kızardıktan sonra fırıdan alalım ve kare kre eşit ölcülerde keselim servis tabağına bir ıspartula yardımıyla bir kare alalım üzerini maydonozla süsleyelim afiyet olsun
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 20:36
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...